Constructia casei

#tigla metalica #tigla #acoperis

Ce alegem daca avem un acoperis din tigla metalica deteriorat – repararea, restaurarea sau inlocuirea tiglei?

Daca detii o locuinta sau o cladire ce are un acoperis din tigla metalica, probabil ca te-ai confruntat deja cu probleme asociate acestuia: deteriorare sau infiltratii. Desi este unul dintre cele mai rezistente tipuri de invelitori, in timp, poate prezenta semne de uzura, in mare parte datorita montajul incorect si slabei preocupari privind intretinerea.

 

Acoperisul din tigla metalica – rezistent, durabil, insa nu imun la deteriorare

Faptul ca are o durata mare de viata, acoperisul din tigla metalica este unul dintre cele mai populare si rezistente produse din gama sa. Asta nu il face imun insa la deteriorare.

Cele mai frecvente deteriorari ale acestuia sunt: infiltratiile, fisurarea, tocirea, rituirea sau coroziunea galvanica. Aceste probleme nu numai ca pot cauza si deteriorarea proprietatii si a lucrurilor din interior, dar pot cere sume de bani foarte mari cu reparatiile.

intretinerea obisnuita, efectuata cel putin o data pe an, fie de catre o companie specializata, fie de catre proprietarul casei sau cladirii, poate ajuta la identificarea unor potentiale puncte problema. Acestea pot fi reparate, pentru a preveni aparitia unor probleme mai grave.

Ce alegem: repararea acoperisului, restaurarea sau inlocuirea tiglei deteriorate?

Daca ai un acoperis din tigla metalica deteriorat total sau partial ai trei optiuni: reparare, restaurare sau inlocuire. Bineinteles, decizia depinde de starea acoperisului si de bugetul alocat.

Reparatiile acoperisului

Unul dintre aspectele pozitive ale acoperisului din tigla metalica este modul in care acesta poate fi intretinut si reparat de-a lungul unei perioade extinse de timp. Pentru acest tip de acoperis pot trece decenii pana va avea nevoie de vreo reparatie.

Pentru evitarea neplacerilor, expertii in reparatii de acoperisuri recomanda inspectarea acestora la 1-2 ani, pentru a va asigura ca nu exista probleme structurale sau infiltratii care pot cauza, in timp, probleme mai mari si mai costisitoare. Reparatia unui acoperis din tigla metalica inca de la aparitia unei probleme te ajuta sa economisesti bani si timp pretios.

Restaurarea acoperisului

Restaurarea este, de fapt, o interventie ce vizeaza aducerea acoperisului intr-o stare cat mai apropiata de cea originara, fara modificari ale configuratiei sau detaliilor acestuia.

Daca bugetul nu permite inlocuirea tiglei metalice, deci o reparatie totala, restaurarea poate fi o solutie. Produsele potrivite si o echipa de profesionisti pot pastra integritatea si pot prelungi viata chiar si celui mai deteriorat acoperis.

Inlocuirea tiglei metalice

Atat varsta, cat si anumiti factori externi negativi, pot afecta grav acoperisul, atat din punct de vedere estetic, cat si in ceea ce priveste functionalitatea. Astfel, specialistii vor recomanda inlocuirea tiglei metalice.

Aceasta din urma poate fi totala sau partiala. De regula, daca acoperisul este deteriorat foarte tare, se va inlocui total. Se va decoperta, se va verifica structura si se vor inlocui, daca este necesar, elementele deteriorate, iar apoi se va monta noul acoperis. Cea partiala este recomandata in special in cazul in care exista zone ce prezinta fisuri sau au fost atinse de rugina, fiind important sa fie si aceasta realizata de profesionisti pentru a se evita neplacerile cauzate de un montaj incorect.

Cum mentinem sanatatea unui acoperis din tigla metalica?

Mentinerea unui acoperis din tigla metalica in cea mai buna forma tine cel mai mult de preventie. Astfel, trebuie sa avem in vedere cateva operatiuni.

Curatarea mizeriei de pe acoperis

indepartarea murdariei de pe acoperisul cu tigla metalica ajuta la prelungirea duratei de viata si a aspectului acestuia. in acest sens, exista metode si solutii speciale pentru o curatare eficienta, care sa nu afecteze tiglele, casa sau pe cel care efectueaza operatiunea.

Intretinerea si curatarea jgheaburilor

Jgheaburile si canalele de scurgere sunt locuri unde se pot aduna frunze, crengi si alte resturi care, in timp, duc la infundare si acumularea de apa. Aceasta adunare de apa, in functie de arhitectura acoperisului, poate duce la coroziunea tiglelor metalice apropiate sau a elementelor care sustin acoperisul. Este recomandata curatarea jgheaburile macar o data pe an si verificarea periodica a starii sistemului pluvial.

Indepartarea crengile de pe acoperis si taierea ramurilor

Nu numai ca arata urat, dar frunzele si crengile pot pata sau zgaria tiglele. De aceea, este recomandat ca, atat dupa o furtuna puternica, cat si toamna, sa se indeparteze de pe acoperis toate ramurile si frunzele.

De asemenea, o atentie aparte trebuie acordata si ramurilor care se sprijina de acoperisul unei case. Casele si cladirile care se afla in vecinatatea copacilor pot fi afectate de acestia, greutatea crengilor punand presiune pe acoperisuri.

Verificarea de zgarieturi

Acoperisurile metalice pot fi afectate de zgarieturi sau de spargerea tiglelor. Este foarte important sa se verifice daca acestea sunt prezente, pentru a putea remedia imediat problema si pentru a preveni alte neplaceri.

Zgarieturile de suprafata pot fi cauzate de crengi sau de o greseala de instalare. Din fericire, acestea pot fi reparate rapid cu ajutorul sfaturilor unei echipe de profesionisti.

Atentie la cuiburile de pasari sau zonele in care acestea se adapostesc

De obicei, in zonele unde se adapostesc pasari sau in care sunt cuiburi vor exista acumulari de mizerii, excremente care sunt acide si, in timp, pot coroda tigla. De aceea, este necesar sa acorde o atentie aparte acestora.

RoofArt ofera servicii de consultanta pentru reparatii acoperisuri

RoofArt este o companie recunoscuta pentru tigla metalica de inalta calitate Umbrella® pe care o pune la dispozitia clientilor sai. Prezenta pe piata de aproape 20 de ani, compania ofera consultanta si in caz de reparatii ale acoperisurilor, raspunzand prompt la orice intrebare legata de materialele necesare, intretinere si alte subiecte ce tin de sistemele de invelitoare.

Compania se diferentiaza de competitori prin interesul acordat perfectionarii sistemelor de invelitoare si, in acest sens, utilizeaza materie prima de la furnizori de renume (de exemplu otel special SSAB) si tehnologii de ultima generatie.

Apeland la o firma specializata in reparatii avem garantia unor servicii ireprosabile.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului