Constructia casei

#gamuri casa #compartimentari sticla

Cateva aspecte despre compartimentari cu pereti din sticla

Care este diferenta dintre un sediu de birouri cu compartimentari din sticla si unul cu pereti de beton? Stim, e simplu, diferenta majora este lumina si atmosfera pe care le poarta aceste doua tipuri de spatii. Suntem Securit International si prin linia noastra de produse din sticla pentru sectorul de amenajari interioare, estetice, practice, dar si lifturi si cabine de dus, incercam sa va oferim o noua dimensiune casei, sediului sau institutiei dumneavoastra. Si pentru ca vorbim de dimensiuni si spatialitate, iata ce trebuie sa stiti despre sistemul de compartimentari inainte de a face alegeri.

Pentru inceput, conceptul compartimentarii spatiilor mari cu pereti din sticla este unul foarte popular, mai ales in randul firmelor moderne si cu un management sa-l descriem ca fiind “opon-mind”. Evident, sunt firme si firme, la unele acest concept poate fi aplicat, la altele nu. Ar fi cam nefiresc sa ne imaginam o fabrica de produse petroliere folosind compartimentari din sticla pentru halele industriale.

Ce tip de sticla este folosit pentru compartimentari

Sticla folosita pentru compartimentari este una special conceputa pentru aceasta utilizare. Sticla laminata si securizata este una din cele mai rezistente tipuri de sticla, in functie de grosimea elementelor, acestea pot suporta sarcini chiar si de ordinul tonelor. Laminarea sticlei este un proces similar oarecum cu cel folosit pentru protejarea hartiei sau a cartonului printat.

Sticla folosita la compartimentari este de tip laminat. Practic, sunt intercalate foi din sticla tratata termic cu folii din polimeri (de obicei PVC dar si de alte tipuri). Dupa ce intregul set de foi din sticla si folii PVC a fost invelit intr-o alta folie PVC, intregul pachet este introdus intr-un cuptor incins la cateva sute de grade. Astfel, se obtine sticla laminata si securizata. Ca si caracteristici, acest tip de sticla ofera o rezistenta foarte buna la impacturi, dar si caracteristica specifica a sticlei securizata.

Ce sisteme de prinderi exista pentru compartimentari cu pereti din sticla

Pentru a putea realiza compartimentari din sticla sunt necesare o serie de tipuri de accesorii. Prinderile sau suportii sunt cele mai importante tipuri de accesorii. Acestea sunt realizate din otel inoxidabil sau din aliaje cu baza de Aluminiu si pot varia ca modele in functie de tipul de prindere.

Peretii din sticla pot fi de foarte multe tipuri, in general fiind vorba de o clasificare a tipului de prindere. In general sunt folositi suportii de tip lamelari in care panourile de sticla gliseaza intr-un profil U fiind tinute in loc de catre cele doua profile U instalate sus si jos. Pe langa aceste prinderi exista si sistemele in puncte care sunt practic ancore in forma L, T, X, etc. ce asigura prinderea in diferite moduri. Acest gen de ancore sunt folosite pentru compartimentari deschisa, in timp ce prinderile pe sina sau suporti similari sunt de tipul inchis. Alegerea unei solutii optime de compartimentare a unui sediu trebuie facuta astfel incat sa se obtina un echilibru intre spatiile inchise si deschise. Evident, in functie de natura firmei puteti folosi diferite proportii, pentru a oferi un mediu placut de lucru angajatilor.

Noi va asteptam cu si mai multe informatii dar si cu oferte personalizabile pe pagina de internet, securitinternational.ro.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea