Constructia casei

# pereti cortina #pereti

Cate tipuri de pereti cortina exista si care sunt avantajele utilizarii lor?

Utilizati in arhitectura cladirilor moderne datorita aspectului elegant si a proprietatilor extraordinare, peretii cortina reprezinta cea mai accesibila optiune pentru fatadele cladirilor. Un astfel de sistem ofera o valoare estetica deosebita oricarei constructii, insa indeplineste totodata cerinte tehnice importante. Afla in continuare mai multe detalii despre peretii cortina si de ce este indicat sa alegi aceste produse pentru proiectul tau.

Ce sunt peretii cortina

Pentru orice proiect arhitectural, cheia reusitei il reprezinta folosirea unor materiale de calitate. Peretii cortina reprezinta un sistem de ancorare non-structural in care elementele de incarcare verticale si orizontale transfera sarcinile impuse de fatada catre structura constructiei. Fatadele din aluminiu si sticla utilizate pentru anveloparea cladirilor, concepute sa fie autoportante si sa reziste mediului exterior poarta denumirea de pereti cortina. Fiind sisteme pentru fatade, aceste produse nu contribuie la structura de rezistenta a lucrarii, dar ofera stiluri ornamentale diferite si creativitate arhitecturala.

Prin folosirea unor pereti cortina din aluminiu la Reynaers se pot concepe solutii minimaliste pentru decorarea cladirilor, ornamente unice pentru orizontala si verticala sau constructii curbate. Materialele sunt extrem de versatile si pot fi adaptate oricarei cerinte de fatade sofisticate.

Tipuri de pereti cortina

Exista mai multe feluri de fatade moderne cu calitati tehnice excelente si posibilitati infinite de design sau stil, insa cele mai cunoscute tipuri de pereti cortina sunt:

  • Pereti cortina standard – au rolul de a acoperi sticla in mod vizibil, atat pe verticala cat si pe orizontala. Sunt pereti clasici care se adapteaza tuturor structurilor, fiind usor de asamblat deoarece au o constructie articulata pentru a face fata oricarei deformare a cladirilor. Este cel mai folosit tip de pereti cortina, mai ales ca pe acesta se pot monta si geamuri cu o grosime cuprinsa intre 6 si 50 de milimetri.
  • Pereti cortina semi-structurali – beneficiaza de un contur de aluminiu care rigidizeaza peretele cortina obisnuit. Au tot o constructie articulata precum peretii standard si prezinta o diversitate de rame confectionate din profile de aluminiu cu bariera termica si finisare perfecta. Nu isi pierd rezistenta indiferent de actiunea factorilor de mediu si au un numar mare de coloane de aluminiu care fac fata oricarui tip de incarcatura statica sau dinamica.
  • Pereti cortina structurali – impactul estetic oferit de acest sistem este deosebit deoarece da impresia unui perete realizat in intregime din sticla. Peretii cortina structurali au geamul aplicat pe profile din aluminiu prin sigilare cu un produs siliconic special si lasa sa se vada doar sticla la exterior. Designul este impecabil, iar finisajele perfecte, astfel ca fatada cladirii seamana cu o oglinda uriasa.

Principalele avantaje ale peretilor cortina

Fatadele autoportante din sticla si aluminiu pot fi aplicate pentru planuri verticale, planuri inclinate cu panta pozitiva sau negativa ori la nivelul acoperisurilor pentru cupole si iluminatoare. Ca avantaje principale ale peretilor cortina amintim:

  • Permit creativitate arhitecturala – solutiile de pereti cortina din aluminiu sunt disponibile intr-o varietate de forme si contururi. Pot fi adaptate oricarui design sau personalizate in functie de stilul dorit pentru fatada.
  • Ofera izolare fonica si termica – peretii cortina imbunatatesc performanta acustica a unei cladiri si izoleaza mult mai bine decat ferestrele normale.
  • Au un raport inalt de rezistenta-greutate – greutatea aluminiului reprezinta doar o treime din cea a otelului, astfel ca peretii cortina ofera stabilitate si rezistenta. Sistemul este proiectat pentru a face fata factorilor de mediu si pentru a rezista fortelor de incarcare determinate de propria sa greutate.
  • Sunt adecvati pentru constructiile inalte – deoarece aluminiul este un material usor si se comporta foarte bine la miscarile cladirii sau dilatare, peretii cortina sunt ideali si pentru structurile inalte. Elementele pot fi instalate din interior, aceasta solutie fiind ideala pentru turnuri ori constructii cu amprenta redusa.
  • Se integreaza cu elementele cu deschidere – acesti pereti cortina permit includerea ferestrelor cu deschidere in foarfeca si paralela, a usilor, a sistemelor pentru acoperis ori a panourilor fotovoltaice.
  • Intretinerea lor este ieftina si usoara – sistemul este disponibil intr-o gama completa de finisaje si culori, este rezistent la zgarieturi si nu are nevoie de o ingrijire riguroasa.
  • Au proprietati anticorozive – aluminiul este cunoscut ca fiind un material care nu rugineste atunci cand este expus la factorii de mediu. Cu ajutorul peretilor cortina se pastreaza foarte usor aspectul estetic deosebit al cladirii.

Designul si conceptul fatadei ofera valoare estetica unei cladiri. In afara de aspectul foarte modern, peretii cortina indeplinesc cele mai ridicate cerinte legate de eficienta energetica, confort, siguranta si performanta cladirii. Structurile de pereti cortina ajuta la iluminatul natural si ofera o imagine de ansamblu a privelistii din exterior, numeroasele lor beneficii transformandu-i intr-o solutie ideala pentru fatada cladirilor.

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului