Constructia casei

#constructie casa #case prefabricate #case mobile # case modulare

Casele prefabricate: ce este bine sa stii

Casele prefabricate si-au castigat de-a lungul timpului o reputatie proasta insa, cu toate acestea, au urcat foarte mult ca vanzari in intreaga lume. Multi nu cunosc deloc acest domeniu, dar nici nu concep o sugestie in acest sens. Hai sa descoperim care sunt miturile din spatele caselor prefabricate.

Asamblarea unei case prefabricate se realizeaza pe acelasi principiu cu fabricarea unei masini, iar istoria lor incepe de la inceputul anilor 1900. Mai exact, in 1906, Compania Aladdin a inceput sa vanda primele case prefabricate dintr-un catalog. Mai apoi, cea mai renumita compania de acest gen a fost Sears, Roebuck and Co., care a vandut mai mult de 100.000 de case, intre 1908 si 1940.

Costurile erau minime, adica pentru 2.500 $ primeai un pachet cu o casa compusa din 30.000 de piese, care includeau absolut tot, de la scanduri, la vopsea si cuie. Inca de atunci, casele prefabricate sunt alcatuite din panouri foarte bine izolate, care pot fi transportate cu un camion si montate la fata locului, ridicate in timp record si facute sa se incadreze in arhitectura moderna.

Acest tip de case este de doua feluri: case mobile si case modulare.

Casele prefabricate pot fi realizate si din lemn. Exista numeroase companii producatoare de astfel de case, cu proiecte deja existente, pe care le poti vedea si incerca inainte de cumparare. Acestea se pot demonta usor si monta pe locul dorit de client. Din acest motiv, casele din prefabricate se mai numesc si case mobile.

Casele modulare sunt realizate din piese care vin deja taiate, finisate si potrivite ca sa se potriveasca unui proiect.
 

Elementele casei prefabricate


1. Punctul comun al acestor case il constituie fundatia din beton, care trebuie facuta in modul clasic, pana la adancimea de inghet si dublata de placa armata.

2. Structura de rezistenta poate fi realizata din stalpi de lemn sau metalici, in functie de alegerea clientului sau de oferta construtorului.

3. Peretii sunt realizati pe sistemul de tip sandvis, majoritatea fiind formati dintr-un strat de OSB, dublati cu fata minerala si o folie antivapori.

4. Plafoanele sunt realizate tot din OSB, peste care se poate turna o sapa subtire.

5. Acoperisul este realizat dupa modelul clasic, al caselor de caramida.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare