Constructia casei

#imprimanta 3 d case #case instant

“Casele instant” au devenit realitate! Vila cu doua etaje, asamblata in 3 ore

Cu ajutorul imprimantelor 3 dD, o vila complet functionala poate fi asamblata in trei ore. Au demonstrat-o specialistii chinezi, care la inceputul lunii iulie au montat o vila cu doua etaje in doar trei ore.

Vila a fost creata din componente pre-construite, care au fost tiparite intr-o fabrica si mai tarziu ridicate la fata locului cu ajutorul unei macarale. "Vilele instant" costa doar aproximativ 3.500 de yuani, adica 564 de dolari pe metru patrat, suma cu mult mai mica decat standardul industriei actuale, potrivit site-ul odditycentral.com.

Inedit este faptul ca materialul folosit de imprimanta 3D nu este cimentul, fiind vorba de ceva mai ieftin si mai durabil. Astfel, compania spune ca ofera o garantie de cel putin 150 de ani si aceste cladiri rezista la cutremure de mare magnitudine. De asemenea, materialul este ignifug si rezistent la apa, si nu contine formaldehida, amoniac, radon sau alti compusi nocivi.

Compania a aratat ca 90% din vila a fost fabricat intr-o fabrica. Totul, inclusiv decoratiuni interioare, cabluri, instalatii sanitare, armaturi de bucatarie si alte facilitati sunt create prin tehnologia de imprimare 3D. Montarea constructiei a durat doar trei ore, iar apoi doritorii au putut sa viziteze casa.

"Datorita materialelor noastre speciale, rata noastra de asamblare a caselor este foarte rapida. Din moment ce 90% din casele pe care le construim sunt completate intr-o fabrica, inainte de asamblarea propriu-zisa a constructiei reduce dramatic costurile de constructie si poluarea de pe santier", a declarat un reprezentant al companie Zhuoda Group, in Xi'an.

 

 


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea