Constructia casei

#case #case lemn #lemn

Casele din lemn, tot mai solicitate

Casele din lemn au devenit o alternativa convenabila la cele clasice, mai ales in vremuri de criza, datorita pretului scazut. Este bine sa stii ca, datorita evolutiei tehnologice, casele din lemn au un aspect modern astfel ca pot fi oricand confundate cu cele clasice. Si asta pentru ca lemnul este acoperit cu pereti de rigips astfel ca locuintele rezultate nu seamana deloc cu cele rustice.

Pretul unui metru patrat pentru o casa la cheie din lemn porneste de la circa 400 euro, cu tot cu TVA in timp ce pretul per metru patrat in cazul unei case clasice, cu zidarie, poate trece de 700 euro.

Specialistii in imobiliare estimeaza o economie de aproximativ 40% facuta de client in cazul in care opteaza pentru o casa din lemn .

Potrivit statisticilor, cuplurile tinere sunt cele mai interesate sa locuiasca intr-o astfel de casa. Insa, desi in ultima perioada tot mai multe persoane aleg sa-si construiasca o locuinta din lemn, exista inca multe prejudecati legate de acest lucru.

Una dintre ele este legata de durabilitatea constructiei insa aceasta prejudecata este complet gresita.

Lemnul
este un material durabil si flexibil, recomandat chiar in zonele in care exista activitate seismica datorita elasticitatii crescute.

De altfel, constructiile din lemn sunt utilizate in multe state din Vest, de sute de ani, lucru ce dovedeste rezistenta acestora.

Construite potrivit normelor si intretinute corespunzator, ele se pot dovedi la fel de sigure ca cele realizate din caramida sau din beton.

Specialistii afirma ca nu prea se cunosc avantajele unei case din lemn si ca lipsa promovarii a facut ca cererea sa fie relativ redusa in tara noastra.

Casele din lemn sunt foarte rezistente in timp, acest material fiind regenerabil.

Lemnul folosit la structura se trateaza cu o solutie speciala inainte de a fi introdus in santier. In general, o data la 10 ani se fac lucrari de intretinere – cu ajutorul unei bormasini si a unei pompe speciale se imprastie o solutie in structura casei.

La ora actuala exista pe piata numeroase firme specializate in constructia caselor din lemn care au un sistem de plata destul de flexibil.

Astfel, clientii au posibilitatea de a achita esalonat cu un avans platit in etapa de proiect, iar apoi rate negociate direct cu constructorul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea