Constructia casei

#incalzire locuinta #incalzire #casa #iarna

Care este cel mai potrivit sistem de incalzire pentru locuinta?

Ceea ce foarte multi dintre noi nu inteleg este luxul de a putea beneficia de confortul termic. Oamenii au trecut pentru o perioada foarte mare din viata lor printr-un razboi de supravietuire unde si temperaturile erau catalogate ca fiind amenintari la sanatate. Ce trebuie sa stim este ca luxul de a alege este ceva ce stramosii nostri nici nu visau.

Iata care sunt cateva dintre cele mai eficiente sisteme de incalzire pentru locuinta:

Boiler electric sau pe gaz

Boilerul este probabil o varianta mai ieftina si mai simpla a centralei termice. Un boiler este responsabil de incalzirea apei si de distribuirea acesteia catre sistemul unde acesta a fost montat. Boilerul este cel mai des utilizat de clientii din Romania in bucatarii sau bai datorita eficientei sale si de faptul ca reduce oarecum costurile de energie, in timp ce satisface nevoia de apa calda menajera.

Daca intentionezi sa folosesti o astfel de solutie de incalzire, tine cont de faptul ca materialul din care este confectionat boilerul este o caracteristica foarte importanta. Uita-te dupa materiale precum otelul inoxidabil. Acestea sunt cele mai rezistente la actiunea duritatii apei.

Cazanele pe lemne

Si mult mai specific decat atat, cazanele pe lemne cu gazeificare. Aceste cazane sau centrale termice sunt o capodopera a industriei. O centrala pe lemne foloseste lemnul pentru a produce agent termic, folosit apoi la incalzirea unei locuinte sau a unui spatiu, dar si pentru a garanta necesarul de agent termic care va ajunge in instalatie. 

O centrala pe lemne este un mecanism destul de nou, dar o centrala pe lemne cu gazeificare este ceva ce a revolutionat incalzirea locuintelor, dar a si crescut exponential productivitatea acestor centrale. Acum lemnul este folosit la maxim. Gazeificarea este un proces inovator care nu poate fi explicat in putine randuri, dar acest proces va scoate mult mai multa caldura dintr-un bustean decat o centrala normala. Evident, aceasta trebuie echipata si cu un cos de fum KaminInox D pentru a spori eficienta.

Caloriferele din otel

Caloriferele din otel sunt o specie aparte de dispozitive care pe cat sunt de eficiente, pe atat sunt de ieftine si usor de montat Suntem absolut siguri ca ai intalnit sau cel putin ai auzit de aceste calorifere in trecut si de cat de eficiente sunt. Au fost folosite mult mai frecvent in sistemele cu centrale termice simple, dar sunt si acum o alegere destul de frecventa a tuturor utilizatorilor.

Singurul dezavantaj notabil ala cestor calorifere este ca durata de viata pe care o au nu depaseste foarte frecvent 10 ani. Deci daca planuiesti sa te pensionezi cu aceste calorifere, nu prea sunt multe sanse.

Concluzie

Acestea sunt cateva dintre cele mai importante componente sau sisteme de incalzire pe care le-ai putea pune sa iti incalzeasca locuinta pe termen lung. In prezent, majoritatea sistemelor sunt de o calitate superioara si sunt proiectate pentru a fi durabile. Incearca sa cauti mereu produsele la pret mediu.

Sursa foto:

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului