Constructia casei

#acoperis #acoperis casa #capriori #capriori acoperis

Capriori pentru acoperis

Capriorii pentru acoperis sunt structuri foarte populare in constructia unei case, in special a acoperisului. Structura din capriori este foarte rezistenta la foc si conditii extreme de vreme. De asemenea, au un cost redus si se instaleaza foarte usor.

Inainte insa de a achizitiona capriorii pentru acoperis trebuie sa te decizi in privinta tipului de acoperis pe care il vei construi si apoi sa masori foarte bine.
 

Ce sunt capriorii pentru acoperis


Capriorii pentru acoperis sunt structuri de forma triunghiulara care ofera suport si stabilitate acoperisului si ajuta la distribuirea greutatii acestuia. De asemenea, ajuta la mutarea greutatii acoperisului de la peretii exteriorii ai cladirii.

De obicei, capriorii pentru acoperis sunt realizati din lemn, la casele pentru locuit, si din metal, la ansamblurile comerciale. Forma de triunghi este data de faptul ca aceata forma ajuta la dispersarea presiunii asupra intregii structuri, ceea ce face ca acoperisul sa fie stabil si rigid.
 

Cum alegi capriorii pentru acoperis


Atunci cand alegi capriorii pentru acoperis este foarte important sa tii cont de anumite aspecte. Trebuie sa tii cont de presiunea la care acoperisul cladirii este supus, la aspectul estetic al acoperisului, la dimensiunea zonelor libere din apropierea cladirii si la conditiile extreme de temperatura din zona.

De asemenea, atunci cand alegi capriori pentru acoperis este foarte important sa ai masuratorile corecte si sa alegi capriori din lemn rezistent. In acest fel va creste si rezistenta acoperisului tau.
 

Avantajele capriorilor pentru acoperis


Acoperisurile care sunt fixate pe capriori au numeroase avantaje. Unul dintre avantaje este ca aceste piese de constructie sunt masurate si realizate de specialisti. De asemenea, prin folosirea de capriori pentru acoperis prefabricati, constructorii reduc in mod substantial costurile si salveaza timp pretios.

Un alt avantaj al capriorilor pentru acoperis este costul acestora. Capriorii pentru acoperis sunt mult mai ieftini decat alte forme de acoperis. De asemenea sunt usor de instalat, chiar si de catre persoane mai putin experimentate, ceea ce reduce costurile cu mana de lucru.

Capriorii pentru acoperis sunt disponibili intr-o varietate de forme si marimi, in functie de acoperisul dorit.

Capriorii pentru acoperis din cherestea sunt rezistenti la foc si incendii, deoarece lemnul nu ia foc pana nu ajunge la 250 de grade. Dupa ce focul intra in contact cu lemnul, acesta dezvolta un invelis protector.
 

Dezavantajele capriorilor pentru acoperis


Chiar daca capriorii pentru acoperis au foarte multe avantaje, in timp acestia se pot indoi sau ondula, ceea ce poate duce la probleme foarte serioase. Acoperisul se poate deteriora si chiar se poate prabusi.

Pe langa acest lucru, in timp lemnul se poate infesta cu diverse insecte, daca nu sunt intretinuti si tratati corespunzator. De asemenea, capriorii pentru acoperis din cherestea se pot distruge foarte usor in conditii de vreme extrema, in special la vant puternic .
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului