Constructia casei

#centrale termice #caldura #apa #incalzire

Capacitatea unei centrale termice de furnizare a apei calde

Cantitatea de apa calda menajera depinde de puterea termica a centralei de apartament si de modul in care aceasta este preparata. O centrala termica poate sa prepare apa calda menajera instant sau prin intermediul unui boiler.

 

La centrala termica cu preparare instanta a apei, caldura degajata de arzatorul de gaz este preluata de schimbatorul de caldura si transferata apei care circula prin el si astfel se asigura furnizarea unui debit de apa calda menajera la temperatura constanta. Din aceasta categorie fac parte centralele termice de la Viessmann Vitodens 050-W si Vitodens 100-W, vandute in mai toate magazinele de specialitate, binecunoscute si apreciate in randul consumatorilor de la noi din tara.

In cazul in care este nevoie de o cantitate mare de apa calda, pentru mai multi consumatori ce vor fi utilizati simultan, este recomandata o central termica cu boiler care va asigura o rezerva permanenta de apa, ce va putea face fata unui varf de consum.

La ora actuala, pe piata exista doua tipuri de central termice cu boiler: centrale termice cu boiler incorporat (rezervor de acumulare apa calda menajera incorporat in centrala) si centrale termice care produc doar incalzire, la care apa calda este produsa de boilerul extern (de obicei cu schimbator de caldura interna de tip serpentina).

Un astfel de echipament este si cel furnizat de Viessmann, centrala de incalzire Vitodens 100-W cu boiler Vitocell 100-V pentru apa calda (incalzirea apei se face rapid si uniform datorita serpentinei de mari dimensiuni).

Centralele termice cu boiler incorporat sunt solutia!

Daca spatiul nu permite amplasarea unui boiler extern, dar este necesara o cantitate mai mare de apa calda menajera, centralele de apartament cu boiler incorporat reprezinta solutia ideala. Boilerul incorporat are o capacitate semnificativ mai redusa de stocare a apei, comparativ cu un boiler conventional de apa calda menajera, dar furnizeaza aceeasi cantitate de apa.

Viessmann vine si in acest caz cu o solutie si anume Vitodens 111-W, centrala termica murala in condensatie cu boiler integrat din otel inoxidabil, cu o capacitate de 46 de litri, dar care asigura o productivitate in prepararea apei calde menajere echivalenta cu un boiler de circa 150 de litri. Apa calda este disponibila imediat si este mentinuta la temperatura constanta.

Centralele termice in condensatie functioneaza dupa cea mai moderna tehnologie existenta in industria sistemelor de incalzire. Centralele de apartament in condensatie folosesc inclusiv acea parte a energiei care la centralele traditionale este eliminata odata cu gazele de ardere, ajungand, astfel, la o eficienta energetica normala de 109%.

Arzatorul MatriX, cu care este dotata centrala termica in condensatie, porneste si isi adapteaza puterea dupa cat este nevoie pentru ca temperatura apei sa nu fluctueze, aspect deosebit de important in cazul unui consum mai mare de apa (dus prelungit, baie in cada).

Viessmann, unul din liderii internationali in productia sistemelor de incalzire, ofera clientilor sai, in functie de nevoile fiecaruia, cele mai bune si eficiente solutii. Cazanele murale in condensatie Vitodens 100-W si Vitodens 111-W, de care am amintit, mai sunt disponibile acum intr-o varianta noua, echipate cu sisteme de automatizare cu touchscreen si conectivitate la internet.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului