Constructia casei

#iarna #locuinta #aeroterma # sisteme incalzire

Avantaje si dezavantaje pentru o aeroterma

Aerotermele sunt unele dintre cele mai folosite aparate de incalzire in sezonul rece. Paleta larga de preturi, dimensiunile variate si rapiditatea cu care incalzesc o incapere sunt cateva dintre atributele acestor aparate de incalzire.

Iata avantajele si dezavantajele in folosirea unei aeroterme:


Aeroterma: avantaje


1 Aeroterma are un rol dublu


Aeroterma constituie o investitie intr-un aparat practic, care incalzeste in sezonul rece si raceste in sezonul cald, in functie de nevoile beneficiarului.


2 Amplasarea aerotermei in functie de nevoi


O aeroterma nu este dificil de montat. Aceasta se fixeaza usor pe perete, economisind spatiul din incapere. Modelele mici de aeroterme pot fi puse chiar pe un blat, o masa sau o alta piesa de mobilier. Alte aeroterme sunt mai mari, de podea, portabile, putand fi amplasate in orice incapere din casa.


3 Aeroterma asigura controlul caldurii


Controlul caldurii este asigurat cu ajutorul unui panou de control si prin folosirea unei telecomenzi. Aeroterma distribuie aerul in tot spatiul interior pentru a uniformiza caldura. Totodata, aparatul poate dispune de un afisaj unde se poate verifica temperatura furnizata. Aparatul incalzeste rapid incaperea in care este pus in functiune.


4 Aeroterma asigura protectia la incalzire


Aparatul dispune de protectie la incalzire. Elementele de incalzire sunt capsulate, inoxidabile, izolate unul de altul, avand un termostat de protectie. Acesta din urma are rolul de a evita supraincalzirea si de a elimina riscul unui incendiu. In cazul unei aeroterme de masa, aceasta ofera siguranta termica contra supraincalzirii, intrerupator de protectie la rasturnare si grilaj de protectie cromat.


5 Aerotermele au un design clasic sau elegant


Aerotermele seamana mult cu un aparat de aer conditionat, iar unele modele au un design elegant, care se integreaza in orice fel de locuinta.


6 Nivelul scazut de zgomot al aerotermelor


Unele aeroterme au un nivel scazut de zgomot, nefiind deranjante pentru beneficiar in timpul functionarii. Este bine, insa, ca acest amanunt sa fie verificat cand se achizitioneaza produsul.


7 Paleta larga de preturi pentru aeroterme


Aerotermele sunt aparate disponibile intr-o paleta larga de preturi, in functie de model si firma producatoare. Astfel, cele mai ieftine aeroterme costa in jur de 30 lei, iar unele dintre cele mai costisitoare depasesc 1300 lei.


8 Aeroterme cu panouri luminoase


Unele modele de aeroterme dispun de un panou de incalzire cu o lumina placuta, intima. Un astfel de panou dispune de baleiere orizontala automata de 70 de grade.


Aeroterma: dezavantaje


1 Costuri ridicate in incalzirea cu aeroterma


In functie de produs, aeroterma poate implica costuri mai mari decat in cazul caloriferelor. Este important sa fie verificat consumul atunci cand se alege un model.


2 Racirea rapida a camerei


Dupa ce aeroterma este inchisa, caldura din incapere se mentine putin timp, comparativ cu caldura oferita de un calorifer sau de o soba de teracota.

Sursa foto: hellopro.fr
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului