Constructia casei

# ardezia flexibila #ardezia flexibila Skin #pardoseli #piatraonline.ro

Ardezia flexibila Skin - solutia perfecta pentru un decor spectaculos

Printre diversele materiale utilizate la placarile exterioare si interioare ale unei case, ardezia flexibila SKIN reprezinta un produs natural, ce poate fi integrat usor in diferite medii, adaptandu-se mai multor stiluri.

Ardezia flexibila SKIN reprezinta o argila ce contine granule mici ce se pot desprinde in mai multe foi subtiri. Aceste foi pot avea si 1-2 milimetri grosime, fiind folosite adesea in casa, la pardoseli. Pentru ca este o piatra naturala, ea se poate desprinde astfel incat se pot crea despicaturi si texturi unice. De altfel, exista alternativa de a fi slefuita, insa frumusetea constitutiei rocii si a aspectului sau natural o face sa fie mai apreciata.

Ardezia Skin, 2 milimetri grosime

In acelasi timp, culorile in care se gaseste disponibila si varietatea nuantelor din care o persoana poate alege este vasta. Astfel, alegerea ardeziei flexibile ar trebui sa fie una mai usoara, avand in vedere ca exista o paleta intreaga cu nuante naturale din care poti alege. Datorita faptului ca acest tip de piatra este stratificata, ea se poate sparge in mai multe straturi, ajungand la straturi de pana la 2 milimetri. In acest fel, ardezia flexibila se poate folosi in straturi mai groase la pavajele exterioare sau in straturi foarte fine pentru amenajarile pardoselilor din spatiile interioare ale unei case. Desi este o piatra, straturile care sunt foarte subtiri se pot indoi sau flexa, spre deosebire de alte tipuri de roci sau pietre care nu au proprietati de flexibilitate si sunt in general dure.

Ardezia flexibila SKIN este rezultatul unei tehnologii de ultima ora

Chiar daca este utilizata adesea pentru pardoseala, ardezia poate fi folosita si pe suprafata unui mobilier sau in spatii cu diferite forme. Tinand cont de aspectul sau unic, ea se poate cumpara si pentru a fi folosita la design. Spre exemplu, se poate lipi pe usa unui dulap, pe un perete din sufragerie sau in spatele oglinzii din baie. In acest fel se poate moderniza si personaliza spatiul de acasa. Exista destule reviste sau publicatii online de specialitate din care te poti inspira, insa intotdeauna trebuie sa ai si parerea unui specialist.

Un alt avantaj al acestei pietre este faptul ca se poate monta destul de usor, procesul fiind unul de imbinare a ardeziei cu adezivul poliuretanic. Practic se lipeste cu ajutorul tuburilor de adeziv mastic, insa pentru suprafetele complexe, cum sunt pardoselile este bine sa se apeleze la persoane specializate. Dupa cum aminteam mai sus, modelul ardeziei este unic, astfel nicio placa sau bucata de piatra nu are acelasi model, venatura. Astfel, pentru a fi placata corespunzator pe suprafetele din locuinta se foloseste adesea in combinatie cu un material care are ca scop stabilizarea ei si lipirea corecta.

De altfel, ardezia flexibila este adesea comparata cu un tapet, fiind folosita in acelasi scop. Pentru a obtine un efect interesant, se poate comanda ardezia flexibila care este translucida. In acest fel, in momentul aprinderii luminilor ea este pe alocuri luminata, capatand astfel un rezultat spectaculos. Marele avantaj este ca acest produs din piatra naturala se poate aplica pe orice suprafata, fiecare persoana in parte fiind libera sa isi aleaga spatiul si locul ideal pentru placare. Spre exemplu, ea poate fi utilizata si la placarea obiectelor de mobilier (scaune, mese, fotolii) datorita flexibilitatii ei.

Placile obtinute in urma procesarii acestei pietre au de regula dimensiuni mari. Datorita acestui lucru, ardezia poate fi folosita pe suprafete foarte inalte si destul de intinse. Totodata in modul acesta persoanele care se ocupa cu montarea ei vor petrece mai putin timp, procesul fiind unul mai simplu si mai rapid. Persoanele care sunt pasionate de amenajarile interioare sau exterioare pot incerca pe cont propriu sa le fixeze in locurile dorite. Pentru ca placile de ardezie SKIN sunt de efect, rezultatul va fi unul pe masura, iar persoana care a muncit va fi si ea satisfacuta de munca sa.

Tipuri de ardezie flexibila Skin

Pentru curatarea suprafetelor cu ardezie SKIN sunt recomandate produse speciale. Aceste produse se gasesc in centrele comerciale specializate si au preturi accesibile. Ele au fost create special pentru piatra naturala si se gasesc disponibile in mai multe variante: produse pentru curatare, produse pentru impermeabilizare si produse pentru intretinere. In cazul in care ardezia este intretinuta cum trebuie, ea poate arata la fel si dupa multi ani. In acelasi timp este ideala pentru persoanele sensibile sau alergice, acest tip de piatra fiind hipoalergenica si rezistenta la bacterii. Tehnica de prelucrare a ardeziei este una nemteasca si permite salvarea resurselor, procedura fiind ecologica dar si eficienta. De altfel, nu se folosesc substante nocive la prelucrarea ei, rezultatul final fiind unul eco-friendly. Exista companii specializate care importa produsul final din Germania si care il pune la dispozitia clientului, precum Piatraonline.ro.

Avand in vedere ca exista o gramada de modele, culori, combinatii de culori si structuri in care se gaseste, alegerea poate dura ceva timp. Insa, avantajul este ca ea se poate mula pe o gama extrem de variata de preferinte si se poate adapta la multe spatii si contexte. De exemplu, cu ea trebuie sa se potriveasca atat mobilierul, cat si elementele de decor sau culorile peretilor. Daca la interior, decizia de achizitionare a unui anumit model poate dura mai mult, pentru suprafetele din exterior alegerea ar trebui sa fie una mai usoara intrucat in curte poate exista iarba sau nu, iar cu aceasta se potriveste orice fel de model de ardezie flexibila SKIN. Pentru potecile din curtea unei case oamenii poti alege o ardezie cu grosimi mai mari. Ea este recomandata de orice constructor, intrucat se poate integra destul de usor in orice fel de peisaj. Amenajarile efectuate cu acest tip de ardezie flexibila SKIN pot avea un aer modern, in ton cu cele mai noi tendinte, dar si unul clasic sau cu influente vintage.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului