Constructia casei

#geamuri termopane #termopane

Analiza comparativa intre tamplaria din aluminiu si tamplaria PVC

De fiecare data cand doriti sa faceti anumite schimbari la locuinta dumneavoastra primul lucru la care va ganditi este ca acesta sa indeplineasca toate cerintele si standardele de calitate dar sa si aiba un aspect estetic deosebit.

In acest sens, cu siguranta va doriti tot ceea ce este mai bun si mai ales atunci cand vine vorba despre ferestre. Investitia de acest gen este pe termen lung si alegerea devine cu atat mai grea cu cat pe piata exista numeroase optiuni atunci cand vine vorba despre alegerea unui geam termopan.

Am elaborat pentru dumneavoastra o analiza comparativa intra tamplaria de aluminiu si PVC pentru ca sa puteti face o alegere optima cel putin din acest punct de vedere.

Izolarea termica

Izolarea termica reprezinta unul din aspectele cele mai importante intrucat mai ales in sezonul rece este necesara o protectie mai ridicata pentru a nu se irosi caldura din interior. Pentru profilele din PVC s-a constatat ca diferenta mare de temperatura din exterior si temperatura din interior ceea ce reprezinta o consecinta a bunei izolari termice a materialului.

In schimb pentru un geam termopan cu tamplarie din aluminiu s-a constatat ca are o conductivitate termica mult mai buna decat profilele din PVC pentru ca in interiorul lor contin o fibra de carbon fapt ce duce si la propulsarea pretului acestor tipuri de profile. Tocmai de aceea exista o preferinta atat de mare pentru profilele din PVC.

Condensul

In cazul profilelor din PVC temperatura la exteriorul profilului este mai mica decat temperatura din interiorul camerei profilului ceea ce este un avantaj intrucat nu provoaca condens. La acest geam termopan cu tamplaria din aluminiu temperatura este aproape egala cu temperatura pe profil din interiorul locuintei iar acest lucru favorizeaza aparitia condensului. Acesta este si un motiv pentru care este mai mult decat necesar ca in interiorul profilului sa se insereze aceasta fibra de carbon.

Imbinarea profilelor

In cazul profilelor din PVC imbinarea se face prin termosudare care asigura o mai buna etanseitate la apa, impiedica patrunderea aerului in interior si, ofera in acest fel o rezistenta mai mare ferestrelor.

La un geam termopan cu tamplarie din aluminiu imbinarea se realizeaza prin nituire iar aceasta metoda de etanseizare lucreaza in timp si nu se vor vedea rezultatele imediat.

Durabilitate in timp

Daca este sa vorbim despre care dintre aceste doua profile este mai durabil in timp cu siguranta am afirma ca un geam termopan cu tamplarie din aluminiu este cu mult mai superioara decat cea din PVC si daca este sa vorbim despre longevitate cu siguranta cel din aluminiu se califica drept cel mai rezistent material.

Dar nu putem spune acelasi lucru si despre securitate intrucat aluminiul este un material maleabil si in acest fel poate favoriza patrunderea in interior al hotilor iar in acest sens PVC-ul contrasteaza puternic prin faptul ca este un material rigid si ofera o securitate ridicata.

Acum, indiferent daca alegeti un geam termopan cu tamplarie din aluminiu sau PVC cunoasteti cateva date elementare despre acestea si veti putea face o alegere mult mai buna in acest sens.

Pentru a primi mai multe informatii nu ezitati sa ne contactati utilizand datele de cntact de pe site-ul nostru securitinternational.ro iar un consultant specializat va raspunde cu promtitudine solicitarilor dumneavoastra si va va ajuta sa luati cele mai optime decizii.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea