Constructia casei

#adeplast #amenajare casa #culori

Alegerea culorilor pentru zugraveala, o joaca pentru cei creativi si curajosi

Doamnele simt nevoia mai mereu nevoie de o schimbare in casa - ori s-au saturat de aspectul peretilor sau de vreo piesa de mobilier, ori vor sa inlocuiasca un covor sau vreun obiect de decor. Incercarea de a scapa de monotonie insa poate crea discutii delicate in cuplu, viziunea barbatilor cu privire la “imbunatatirile” de care are nevoie casa fiind de obicei cu totul altele. De fiecare data, primeaza argumentul suprem: schimbarile periodice in casa sunt obligatorii pentru o buna sanatate, atat fizica, cat si psihica. Cel mai mare impact il are aici zugravirea locuintei, un proiect care acum este la indemana oricui. Adeplast pune la dispozitia tututor materiale usor de aplicat, instructiuni clare si o varietate de solutii pentru proiectul dorit.

 

Vopseaua ideala

Transformarea unei locuinte se poate realiza si prin zugravirea peretilor. Un alb stralucitor poate sa lase impresia unui spatiu mult mai mare decat este in realitate, in timp ce o nuanta calda poate sa induca o stare de bine, de liniste, de confort. Indiferent de culoarea aleasa, vopselele AdePlast au o serie de caracteristici care le face sa devina solutia ideala atat pentru meseriasii de top, cat si pentru neinitiati, adica pentru cei care nu cunosc deloc secretele muncii de zugrav. Despre vopselele AdePlast trebuie retinut ca au o aplicabilitate foarte usoara, iar gradul de acoperire e mare. Mai mult, din gama bogata de produse, se poate alege varianta care se potriveste perfect la particularitatile fiecarei lucrari, indiferent de complexitate.

De exemplu, daca se doreste o igienizare ampla, cu efect in timp, vopseaua Aeria Antibacterii este varianta ideala. Aceasta este avizata de Ministerul Sanatatii si are un grad de alb ridicat. Pentru permeabilitate ridicata la vaporii de apa, rezistenta la murdarie, la fungi si la mucegaiuri, este recomandata vopseaua Aeria Silikat. O vopsea cu foarte multe proprietati si extrem de cautata de catre meseriasi este Aeria Gold All-inclusive. Aceasta este hidrofoba, cu super putere de acoperire, de un alb imaculat, ecologica si cu un randament de exceptie. In cazul in care se doreste o alta culoare in afara de alb, recomandarea AdePlast este vopseaua Aeria cu PorusX. Cu un grad de lavabilitate ridicat, aceasta se livreaza gata colorata in functie de optiunea beneficiarului, pe baza paletarului de culori AdePlast Color Fashion. Adica oricine isi poate gasi nuanta pe care o doreste sau care i se potriveste.

Culoarea potrivita

Verde - Este o culoare odihitoare, mai ales in tonuri deschise. Aceasta ajuta la deconectarea nervoasa, la  meditatie, la echilibru si confera ideea de siguranta. De asemenea, este considerata culoarea sperantei.

Galben – Este o culoare care da senzatia de caldura si de intimitate. In plus, se considera ca incurajeaza comunicarea. Bucataria este camera careia i se potriveste foarte bine aceasta culoare.

Rosu - Este culoarea pasiunii, fiind si un stimulator intelectual. Folosirea ei in exces poate deveni coplesitoare, asa ca multi designeri recomanda sa fie aplicata pe un sigur perete, de obicei in living.

Roz – Este culoarea dragostei. Romantica si afectiva, aceasta este ideala pentru dormitoare. Este totusi o culoare feminina, asa ca trebuie gasite solutii in amenajare care sa echilibreze acest aspect.

Portocaliu – E o culoare care da impresia de sanatate si optimism. Este recomandat pentru livinguri si bucatarii, dar cu mentiunea ca aceste spatii trebuie sa fie generoase si bine luminate.

Albastru – Indeamna la calm, concentrare si liniste. Este o culoare potrivita pentru aproape toate camerele, dar recomandarea designerilor este sa se aleaga o nuanta mai calda pentru a evita riscul ca incaperile sa para reci, neprimitoare.

Maro – Este o culoare care are darul de a crea o atmosfera confortabila, primitoare, dar, in acelasi timp, confera si o senzatie de putere si forta. Este o culoare recomandata mai ales la livinguri.

Violet – E o culoare a bucuriei si stimuleaza creativitatea. Este o culoare foarte puternica, asa ca folosirea in exces poate dauna. Este recomandata de obicei pentru dormitoare.

Mixul de culori

Intr-o locuinta nu este obligatoriu sa se foloseasca aceeasi culoare in fiecare camera, chiar daca asa este garantat un design uniform. Acesta se poate obtine, insa cu multa atentie, si in cazul utilizarii mai multor culori si nuante. Mai mult, exista si combinatii de doua culori recomandate pentru o singura incapere. Aici, cea mai simpla alegere este alegerea unui perete de accent. Astfel se vopseste un perete intr-o culoare puternica, iar pentru ceilalti sunt alese culorile neutre. Daca doriti sa aveti doua sau chiar mai multe culori pe un singur perete, si aici aveti numeroase solutii. De exemplu, galben si violet deschis, bej si maro sau bej si albastru deschis  pot reprezenta variante inspirate pentru oricine vrea sa alunge monotonia din casa.

Sursa foto: adeplast.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului