Constructia casei

#constructie #casa #arhitect

7 motive pentru a apela la un arhitect

Exista multe persoane care evita sa apeleze la serviciile unui arhitect atunci cand vor sa isi construiasca o locuinta din dorinta de a economisi bani. Insa este bine sa stii ca angajarea unui arhitect reprezinta o investitie buna, pentru ca acesta poate concepe un proiect al casei foarte bine pus la punct, care te ajuta de fapt sa economisesti. Iata cateva dintre cele mai importante beneficii pe care ti le aduce un arhitect:


1 Un arhitect va gandi constructia casei in functie de numarul membrilor familiei si de nevoile necesare astfel ca nu va aloca un spatiu mai mare decat cel necesar pentru fiecare camera.

O locuinta foarte mare implica costuri de intretinere imense astfel ca este recomandat sa apelezi la un specialist pentru sfaturi in ceea ce priveste suprafata si compartimentarea unei case.


2 Un arhitect va tine cont de gusturile si de nevoiole tale si ale familiei tale si iti va oferi un proiect personalizat.

El nu va vinde un proiect gata facut ci va propune unul in functie de aspectele amintite.


3 Iti va da sfaturi in ceea ce priveste materialele pentru constructie si ti le va propune pe cele care se incadreaza in bugetul si proiectul tau.


4 Un arhitect are experienta capatata de-a lungul proiectelor anterioare astfel ca iti poate oferi cele mai bune sfaturi si te poate ajuta sa economisesti timp.

In plus, poti verifica lucrarile realizate anterior sau vorbi cu persoane pentru care a mai lucrat ca sa te interesezi de calitatea serviciilor oferite.


5 Majoritatea celor care vor sa-si construiasca locuinte cer proiecte mai complexe , cu balcoane si arhitectura moderna evitandu-le pe cele simple pentru ca li se par banale. Insa acest lucru se reflecta in costul final.

Un arhitect insa te poate sfatui sa alegi finisaje deosebite pentru un proiect simplu astfel ca vei face economie iar locuinta ta va fi personalizata, chiar daca va avea o arhitectura simpla.

6
Arhitectii isi calculeaza onorariul raportandu-se la suprafata construita si la complexitatea acesteia. Insa pretul lucrarii se obtine si prin negociere.

7
Totodata, un arhitect te va ajuta si sfatui si in ceea ce priveste actele necesare constructiei si iti va verifica dosarele de avize si acorduri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea