Constructia casei

#izolare locuinta #spuma poliuretanica #izolare casa

7 avantaje principale ale izolarii cu spuma poliuretanica

Izolarea locuintei este absolut necesara atunci cand iti propui sa te bucuri de cat mai mult confort in interiorul acesteia. Confortul depinde insa de o multime de factori, printre care se afla si materialele folosite pentru izolarea locuintei.

Piata materialelor ce pot fi folosite pentru izolari este foarte ofertanta, asa ca trebuie sa te documentezi cat mai bine inainte de a face o alegere. In acest articol ne-am propus sa iti oferim o mana de ajutor si sa iti recomandam spuma poliuretanica pentru izolarea casei tale.

Este un material premium ce iti poate garanta o izolare excelenta a locuintei, iar atata timp cat alegi sa folosesti spuma poliuretanica pentru izolarea casei tale, confortul nu iti va lipsi ci te vei bucura de el din plin. Pentru a te convinge sa iti izolezi si tu locuinta folosind spuma poliuretanica, iti vom prezenta 7 dintre cele mai importante avantaje ale acestui material.

Iata care sunt acestea:

Garanteaza o izolare excelenta

Suntem cat se poate de sinceri atunci cand spunem ca spuma poliuretanica garanteaza o izolare excelenta. Este de departe cea mai buna alegere pentru izolarea locuintei si, chiar daca este mai scumpa, poate garanta economii generoase. Practic, in doar cativa ani de la izolarea locuintei cu spuma poliuretanica iti vei recupera investitia.

Specialistii spun despre aceste izolatii spuma poliuretanica faptul ca pot garanta economii de pana la 50% la incalzire.

Rezistenta superioara

Odata izolata locuinta cu spuma poliuretanica, nu vor mai fi necesare si alte interventii prea curand. Iar asta deoarece acest material incanta si la partea de rezistenta. Chiar si dupa ani si ani de la aplicare, spuma se va dovedi a fi la fel de eficienta si performanta precum dupa imediata sa aplicare.

Este un material ecologic

Caracterul ecologic al materialelor de constructii folosite pentru ridicarea unei locuinte ar trebui sa ne preocupe cat mai mult, iar asta deoarece nu ne dorim ca acestea sa aiba efecte negative asupra noastra. Ei bine, in cazul spumei poliuretanice putem spune fara retineri faptul ca este un material cat se poate de sigur.

Protejeaza locuinta de daunatori, nu oxideaza, nu formeaza mucegai si totodata nu prafuieste. Sunt motive importante pentru a o avea in vedere.

Protejeaza materialele folosite pentru ridicarea casei

Un alt motiv pentru care ar trebui sa folosesti neaparat si tu spuma poliuretanica este faptul ca aceasta protejeaza materialele folosite pentru ridicarea locuintei tale. Practic, indiferent ca ai folosit lemn sau poate chiar metal, aceste materiale vor fi protejate de spuma poliuretanica.

Aceasta va preveni aparitia mucegaiului sau a coroziunii, ceea ce va duce la o durabilitate mult mai extinsa a locuintei tale.

Are o greutate redusa

Greutatea redusa a acestui material reprezinta un alt avantaj pentru care ar trebui sa ai in vedere spuma poliuretanica. Asta deoarece nu va trebui sa incarci prea mult cladirea pentru a obtine o buna izolare, iar totodata aceasta nu va ingreuna structura cladirii.

Se aplica rapid

O suprafata de 250 de metri patrati poate fi acoperita cu spuma poliuretanica in mai putin de 8 ore, ceea ce desigur ca este un timp foarte bun. Nu la fel de rapida si confortabila va fi izolarea daca vei alege sa folosesti alte materiale.

Asigura o etansare completa

In final, alt motiv pentru care ar trebui sa folosesti spuma poliuretanica pentru izolarea casei tale este si faptul ca vei putea garanta o etansare 100% perfecta. Aderenta buna va ajuta la umplerea tuturor golurilor, intocmai pentru a obtine acea izolare perfecta despre care vorbeam mai sus.

Totusi, chiar daca etanseitatea este perfecta, se permite trecerea aerului si a aburului, pentru a obtine o ventilatie naturala si sanatoasa.

De asemenea, calitatea aerului in interior va fi la un nivel superior, datorita blocarii prafului si alergenilor, iar data fiind rezistenta superioara a spumei poliuretanice, putem afirma fara retineri ca este o investitie cu avantaje pe termen lung.

Acestea au fost, asadar, cele 7 motive pentru care ar trebui sa optezi si tu pentru spuma poliuretanica atunci cand vrei sa te ocupi de izolarea locuintei.

Surse foto: izosun.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea