Constructia casei

#casa #constructie casa

5 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de a construi o casa

Construirea unei case este un proces de durata, in care este nevoie sa te implici deopotriva cu resurse financiare si de timp. Pentru a-ti usura acest demers si pentru a te ajuta sa intelegi mai bine ce presupune construirea unei case, am pregatit pentru tine o lista cu cele mai importante lucruri pe care ar trebui sa le stii inainte de a demara acest proces.

Inainte de orice, ar trebui sa stii ca uneori s-ar putea sa ai nevoie de ajutor in luarea unor decizii importante. De aceea va trebui sa cauti site-uri sau forumuri de constructii sau un portal pentru construcții de unde sa afli informatiile relevante pentru proiectul tau, sau chiar să gasesti specialistii potriviti care sa te ajute.

Ce ar trebui sa stii inainte de construirea casei?

Pentru a construi o locuinta va trebui sa te inarmezi cu rabdare, pentru că procesul este unul de durata. Practic, in functie de dimensiunea proiectului pot trece luni de la inceputul lucrarilor si pana la finalizare, asa ca pentru a-ti usura munca va trebui sa iei in calcul urmatoarele aspecte.

Apeleaza la un inginer proiectant structurist

Legislatia in vigoare ne impune folosirea unui structurist pentru realizarea proiectului de casa si nu ne mai permite construirea in alte conditii. Inginerul proiectant va avea rolul de a realiza proiectul tehnic si plansele, calculand deopotriva si, dimensionand elementele astfel incat sa beneficiezi de o constructie sigura si in final sa iti poti face o imagine completa cu privire la cum va aratacasa ta. Inginerul structurist va  calcula rezistenta cladirii, iar acest lucru te va ajuta sa alegi materialele potrivite si sa etapizezi lucrarile, astfel incat procesul de construire sa fie realizat in mod corect.

Estimeaza un necesar de materiale inainte de cumpararea efectiva

Este nevoie sa stii care este necesarul de materiale pentru a sti sa aproximezi si bugetul pentru acestea. In plus, asa vei sti si daca ai nevoie de utilaje speciale sau de locuri de depozitare suplimentare. De asemenea, va trebui sa discuti cu furnizorii de materiale de constructii pentru a vedea ce iti pot  livra in santier, in cat timp, cum si daca ai suficient de mult spatiu pentru materiale. In unele cazuri materiale sunt livrate din depozite externe, asa ca va trebui sa anunti firmele care le comercializeaza, astfel incat acestea sa iti fie livrate in timp util.

Discuta cu furnizorii de utilaje de constructii

Intr-un santier sunt necesare intotdeauna scule si utilaje de constructii, iar pe unele dintre acestea nu le vei gasi cu usurinta. Compactoarele, motostivuitoarele sau excavatoarele sunt utilaje de constructii pe care le vei gasi doar la companiile care ofera servicii de inchiriere sau vanzare utilaje de constructii, asa ca ar trebui sa stabilesti cu acestia care este perioada in care vei avea nevoie de aceste utilaje.

 Vei avea nevoie de un diriginte de santier

Externalizarea serviciilor este un aspect foarte important deoarece tu nu te vei putea ocupa permanent de lucrarile din santier. Dirigintele de santier se ocupa cu verificarea intregului ansamblu de lucrari si de asemenea are in vedere buna desfasurare a acestora. In plus dirigintele de santier stie sa directioneze resursele si sa verifice lucrarile si realizarea acestora, astfel incat te va putea suplini fara probleme.

Lucrarile de realizare a unei case inseamna multa munca si costuri destul de mari, asa ca nu uita sa iti realizezi un buget rezonabil, coroborat cu informatii actualizate din programele speciale pentru devize.

Acestea sunt doar cateva dintre lucrurile pe care trebuie sa le ai in vedere inainte de a construi, pentru a lucra cat mai organizat si eficient. Ia in calcul aceste sfaturi si construieste in mod corect, pentru a te putea bucura de o casa durabila si confortabila.

 

Sursa foto: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea