Constructia casei

#avantaje ale incalzirii #incalzire in pardoseala

5 avantaje ale incalzirii in pardoseala

Tot mai multe persoane opteaza pentru a monta in locuinta sisteme de incalzire in pardoseala, tot mai des intalnite si mai apreciate. Ce le face totusi atat de ravnite? Care sunt cele mai importante avantaje pe care le aduce un sistem de incalzire in pardoseala si care sunt principalele dezavantaje? Este incalzirea in pardoseala o solutie pentru orice locuinta indiferent ca este vorba despre o casa sau un apartament la bloc?

 

1. Costuri mai scazute

Principalul avantaj al incalzirii in pardoseala il reprezinta costurile mai reduse fata de incalzirea prin sisteme clasice. Specialistii sustin ca in cazul incalzirii prin pardoseala facturile de energie, indiferent ca este vorba despre agent termic sau electricitate sunt mai mici decat in cazul sistemelor clasice. Acest fapt se datoreaza, pe de o parte eficientei sistemului de incalzire in pardoseala si pe de alta parte confortului sporit pe care acesta il ofera. Aerul cald se resimte de la nivelul solului si ramane mai coborat decat in cazul sistemelor de incalzire clasice care, prin ventilatie, il ridica, astfel ca utilizatorii unui sistem de incalzire in pardoseala au tendinta de a seta temperaturi mai mici pe termostat. Tot in cadrul costurilor mai scazute aferente sistemului de incalzire prin pardoseala se incadreaza si durata de viata mai mare a acestui sistem, comparativ cu sistemele clasice de incalzire precum si lipsa operatiunilor de intretinere.

2. Economie de spatiu

Sistemele de incalzire in pardoseala, indiferent ca sunt alimentate electric sau pe gaz, sunt montate exclusiv sub pardoseala, fara a avea tevi sau alte elemente componente la exterior. Astfel, utilizand un sistem de incalzire in pardoseala veti beneficia pe deplin de spatiul din fiecare incapere, veti putea monta elementele de mobilier pe perete, lipite de acesta si nu va mai fi nevoie sa mascati tevi sau calorifere. Sistemul de incalzire in pardoseala se poate monta sub orice tip de pardoseala, de la gresie, parchet, la granit sau pardosele din alte tipuri de materiale fara a le afecta in timp, astfel ca acesta nu este un impediment pentru a face economie de spatiu si a opta pentru incalzirea in pardoseala.

3. O mai buna calitate a aerului

Incalzirea in pardoseala ofera o mai buna calitate a aerului in incaperile in care este montata deoarece, spre deosebire de instalatiile clasice de incalzire aceasta nu presupune ventilatie, fapt ce se dovedeste de o mare utilitate deoarece nu este ridicat praful. Astfel, persoanele cu un fond alergenic mai sensibil, precum si cele cu alergii pronuntate la praf vor avea un confort sporit. Totodata, nefiind stimulata circulatia aerului in incapere de sistemul de incalzire in pardoseala, alte tipuri de alergeni existenti in perdele, draperii, covoare si alte elemente textile din incapere nu vor mai circula si nu vor mai favoriza aparitia simptomelor alergiilor.

4. Confort sporit

Sistemul de incalzire in pardoseala are un mod de functionare distinct de sistemele clasice de incalzire. Astfel, in timp ce sistemele de incalzire conventionale imping, cu ajutorul ventilatiei caldura spre partea superioara a incaperii, sistemul de incalzire in pardoseala incalzeste pardoseala si mentine caldura in straturile inferioare ale camerei. in acest mod, caldura se va ridica de la sol in mod uniform si eficient, sportind confortul locatarilor. Totodata, disconfortul creat de senzatia de frig la picioare resimtita in cazul sistemelor conventionale de incalzire si necesitatea utilizarii de incaltari de interior va fi inlaturat, podeaua calda oferind un plus de confort si relaxare.

5. Estetica

Estetica este un aspect foarte important pentru locuinta ta, iar sistemul de incalzire in pardoseala vine sa iti aduca un avantaj in a decora casa asa cum ti-ai planificat, fara a tine cont de instalatia de incalzire, deoarece aceasta se afla integral sub pardoseala si nu este expusa privirilor. Astfel, design-ul casei tale nu va fi afectat de tevile sau caloriferele inestetice, nu va trebui sa le maschezi sau sa asortezi culorile.

Sistemele de incalzire in pardoseala prezinta, astfel, multe avantaje, de care puteti beneficia atata timp cat apelati la o echipa de profesionisti pentru montaj. Calitatea materialelor si instalarea responsabila sunt cele mai importante aspecte pentru ca sistemul de incalzire in pardoseala sa nu ridice probleme si sa nu fie nevoie de operatiuni de intretinere si reparatii. Anacreon.ro este o echipa de profesionisti cu experienta vasta in montajul instalatiilor de incalzire in pardoseala pe care te poti baza pentru un proiect realizat impecabil.

Incalzirea in pardoseala este un sistem ce se poate instala in orice ip de locuinta, indiferent daca este vorba despre o casa sau un apartament la bloc atata timp cat compartimentarea acesteia este realizata pentru a se putea face proiectul si calcula resursele necesare pentru a acoperi necesitatile de caldura ale locuintei.

Economie, confort si aer de calitate sunt cele trei atribute ale unei locuinte incalzite cu un sistem de incalzire in pardoseala, ce pot fi reducse la o singura expresie: o viata mai buna.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea