Constructia casei

#constructie casa #materiale neconventionale #materiale casa #placaje lemn

4 case confectionate din materiale necoventionale

Cand auzim cuvantul casa, majoritatea dintre noi ne gandim la o constructie din caramida, boltari sau lemn, adica materialele clasice care se folosesc la realizarea unei locuinte. Cu toate acestea, in lume exista persoane care si-au propus sa iasa din cotidian si sa demonstreze ca aproape orice material se califica pentru sustinerea unei case.

1 Casa din sticle de bere

Cand spui pereti ridicati din sticle, poate suna ca o constructie excentrica, facuta de cineva ca sa se distreze. Cu toate acestea, cea mai veche casa realizata din sticle, din lume, a fost construita in 1907 si inca mai rezista. Pentru ridicarea acesteia s-au folosit 50.000 de sticle de bere, care au fost umplute cu nisip si zidite una langa alta.

Creatorul ei, John, a decedat intre timp, insa sotia acestuia, Mary, inca mai invita curosii care sunt in trecere prin Texas sa vada minunea cu ochii lor.

2 Casa din placaje

O casa realizata doar din placaje de lemn pare si mai putin credibila decat cea din sticle de bere. vazuta de departe, ea are asepctul unui castel din carti de joc . Desi este genul de constructie extrem de ieftina si rezistenta la umezeala, daca va fi izolata corespunzator, e greu de crezut ca placajele din lemn vor rezista la vant puternic .

Acest tip de case chiar au succes, in ciuda faptului ca placajele au un risc ridicat de prabusire si modificare a formei in timp.

3 Casa din cauciucuri

Casele realizate din cauciucuri uzate sunt mult mai practice si mai realiste decat cele din placaje. Cauciucurile uzate se gasesc in cantitati industriale, peste tot in lume, deci procurarea lor, chiar si intr-un numar mai mare, nu ar fi o problema.

Masa termala a cauciucului functioneaza foarte bine, atat vara, cat si iarna. Cauciucul creeaza un echilibru intre temperatura exterioara si cea interioara, astfel incat nu va fi nici prea frig, nici prea cald in casa. In plus, constructia acestui tip de casa poate fi realizata chiar de catre viitorul proprietar fara eforturi prea mari.

4 Casa din baloti de paie

Balotii de paie au fost folositi, din cele mai vechi timpuri, pentru constructia caselor sau doar pentru realizarea acoperisului.

O astfel de casa poate fi realizata relativ usor, distribuind balotii in acelasi mod in care aseaza caramizile. Daca este tencuita si izolata corespunzator, nimeni nu va ghici care a fost materialul de baza din care s-a construit, iar moda acestor case a revenit multumita curentului eco.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea