Constructia casei

#climatizare #usi #renovare locuinta #termopan #renovare #locuinta

3 schimbari importante pe care sa le faci cand iti renovezi locuinta

Te-ai decis ca este vremea sa-ti renovezi locuinta si esti in cautarea celor mai bune transformari prin care casa ta sa fie mai frumoasa, mai luminoasa si mai confortabila. Iti prezentam in continuare cateva schimbari pe care sa le faci pentru un camin cald si primitor, unde sa te simti in largul tau, alaturi de cei dragi.

 

1. Monteaza ferestre termopan

Cea mai importanta schimbare pe care trebuie s-o ai in vedere la renovarea locuintei o reprezinta montarea unor ferestre termopan care iti ofera multiple avantaje: luminozitate mai buna, un design modern, confort termic in orice anotimp, izolare fonica excelenta si cresterea sigurantei la efractie sau accidente neprevazute in casa.

Ca sa te bucuri pe deplin de aceste avantaje opteaza pentru ferestre premium, care sa fie dotate cu 3 garnituri de izolare, pentru confort termic si fonic superior, sa aiba 6 camere in profil, o adancime de peste 74 mm si pachet de sticla cu 3 foi.

Investeste in sisteme de deschidere perimetrala pe 6 mm a ferestrelor sau alege optiunea de microventilatie, cu deschidere in 4 trepte. Astfel vei beneficia de cele mai importante echipari pe care le poti avea la o tamplarie PVC premium: profile cu numar mare de camere, pachete de sticla tripan, variante de deschidere pentru aerisire controlata, culori variate, feronerie cu grad maxim de siguranta.

Alege sticla cu control solar (selectiva) ca sa obtii regimul termic dorit pe toata durata anului. Astfel poti sa montezi ferestre mari, care sa-ti ofere cat mai multa lumina naturala, fara teama ca ai putea pierde caldura din interiorul locuintei si ca ai putea plati facturi mari la intretinere. Dimpotriva, faci economii, in plus te bucuri de confort si siguranta, utilizand cele mai noi tehnologii.

2. Monteaza usi culisante de exterior

Vrei un refresh in zona balconului sau pe terasa? Cea mai buna idee este sa montezi usi culisante de exterior: vei avea mai multa lumina naturala, accesul din casa spre exterior va fi mai usor, si nu in ultimul rand vei avea mai mult spatiu util ca sa amenajezi asa cum iti doresti coltul tau de natura.

Aceste usi reprezinta pereti exteriori realizati in totalitate din sticla si iti ofera mai mult confort in locuinta prin deschideri mari pentru spatii vitrate din podea pana in tavan. Beneficiezi totodata de un nivel ridicat de protectie impotriva intrarii fortate, care poate fi asigurata de pachetul de sticla de siguranta si sistemele de feronerie. Utilizarea sistemului de usi culisante si cu automatizare ofera multiple functionalitati: deschidere usoara push & go, actionare prin telecomanda si functie anti-accidentare. Usile culisante sunt in mod obisnuit manevrate manual, dar exista si optiunea de a pune sisteme automatizate, care iti permit inchiderea si deschiderea prin telecomanda. Astfel, ai mai mult confort si usurinta in utilizare.

Cand iti renovezi locuinta esti in cautarea unui design elegant, pe care il obtii prin montarea de usi culisante de exterior. Include-le pe lista cu proiecte de amenajare, iar casa ta va arata minunat!

3. Instaleaza un sistem de climatizare eficient

Ca sa optimizezi consumul de energie si sa asiguri cel mai bun regim termic in toata locuinta, instaleaza un sistem de climatizare eficient, care sa includa aparate de aer conditionat si incalzire prin centrala termica sau incalzire prin pardoseala.

Monteaza termostate in fiecare camera si creeaza un ansamblu unitar HVAC: Heating, Ventilation, Air Conditioning, adică incalzire, ventilatie si aer conditionat.

Pentru zonele unde racordarea la gaz este dificila incearca si alte metode de incalzire, de exemplu panouri radiante care pot fi inserate cu usurinta in designul locuintei si confera un aspect modern, minimalist.

Atunci cand alegi un sistem de climatizare tine seama de urmatoarele aspecte: temperatura pe care o programezi sa se poata obtine intr-un timp scurt, sistemul sa nu produca zgomot prin vibratii, iar consumul de energie sa fie cat mai redus.

Ia in considerare aceste schimbari pe care sa le faci cand iti renovezi locuinta, ca sa te bucuri de confort, liniste si siguranta, pe baza celor mai noi tehnologii, eficiente si ecologice.

Sursa foto: freepik.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului