Constructia casei

#constructie casa tara #casa tara #casa

3 lucruri de care sa tii cont cand iti faci o casa la tara

Numarul celor care decid anual sa renunte la traiul in marile orase si sa se mute la cativa kilometri departare este in continua crestere. Desi motivele sunt diverse, cel pe care il regasim la baza multor astfel de decizii este petrecerea timpului la aer curat atunci cand stau acasa.

Dorinta de a avea mai mult spatiu disponibil este in fiecare dintre noi, insa, odata cu pandemia, aceasta necesitate a fost amplificata si nu putini sunt cei care au ales sa faca o schimbare majora. Multe familii tinere au resimtit puternic restrictiile impuse de oficialitati pentru a stopa raspandirea coronavirusului, in special cei care au copii mici. Daca cei care locuiesc la casa au petrecut timpul in curte, cei de la bloc au resimtit din plin limitarile impuse.

Astfel, daca te numeri printre persoanele care au decis sa renunte la traiul la oras si sa se mute in mediul rural, iata care sunt elementele de care trebuie sa tii cont atunci cand iti construiesti o casa aici:

Instalatia termica si electrica

Daca optezi pentru centrala termica pe lemne, peleti, gaz sau pe curent, asigura-te ca toata instalatia este efectuata corespunzator, in special daca vrei incalzire prin pardoseala. Odata ce ai ascuns tevile in pereti sau in pardoseala, nu mai este cale de intors fara a distruge. De asemenea, pentru a evita neplacerile ulterioare, este bine sa acorzi suficienta atentie si accesoriilor, calitatea acestora dovedindu-si utilitatea in timp. Desi poate parea o cheltuiala in plus la prima vedere, un cos de fum exterior de calitate sau montarea unor tevi din cupru pentru instalatia termica se vor dovedi o investitie profitabila, scutindu-te de multe probleme neplacute si costisitoare.

Gardul

Gardul are și el un rol si, deseori, un pret semnificativ. Daca in oras casele sunt destul de apropiate una de alta si strazile sunt mai mereu populate, in mediul rural lucrurile stau cu totul altfel. Indiferent daca alegi sa ai animale de companie sau nu, un gard bine facut iti va oferi intimitate si siguranta. De asemenea, trebuie sa iei in calcul si faptul ca este foarte posibil ca alte animale sa iti calce pragul, iar daca gardul tau nu va fi suficient de bun, nu va trece mult pana vei vedea gauri facute la baza lui sau chiar prin el. Ca peste tot, acesta are si scopul de a tine departe privirile straine, oferindu-ti intimitatea si linistea pe care ti le-ai dorit.

Spatiul alocat pentru gradina

In special oamenii care au locuit mereu la bloc vor avea tendinta de a construi o casa mult mai mare decat au cu adevarat nevoie. Este entuziasmant gandul ca vei avea un dressing separat cat un dormitor de la bloc, ca in bucatarie vei avea loc pentru toate electrocasnicele dorite si ca baile nu vor mai fi pline cu fel de fel de produse de curatenie inghesuite sub chiuveta, dar acest lucru vine cu un cost. De obicei, suntem luati de val si construim o amprenta la sol mult mai mare decat avem nevoie si constatam la final ca spatiul ramas liber pentru o gradina si o portiune de gazon este mult mai mic decat ne-am fi dorit. Incearca sa nu te abati de la planul initial si sa aloci un spatiu adecvat pentru fiecare aspect important. 

Daca tu si familia ta ati luat decizia de a va muta la tara, cu siguranta, veti intampina la inceput cateva obstacole pe care le veti depasi dupa perioada de acomodare. Nevoia de aer curat, de spatiu mai mare de locuit, de a petrece timp in propria gradina de legume si flori se transforma in timp de calitate petrecut cu cei dragi.

FOTO: Shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea