Casa

#culori #trucuri #ordine #Expertul Acasa.ro designerul Mioara Stoenica # spatii mici

Expertul Acasa.ro, designerul Mioara Stoenica: Trucuri pentru amenajarea spatiilor mici

Viata intr-un spatiu redus impune un sens al ordinii si o abordare inteligenta a decorarii. Nu ramane loc pentru dezordine! Va sugerez deci sa fiti intransigenti, sa va triati lucrurile astfel incat sa pastrati numai strictul necesar. Un spatiu mic trebuie decorat inm  asa maniera incat sa dea senzatia de confort, iar impresia de “nu e loc” sa dispara.

Instalati-va conceptia proprie de confort!

Inainte de a va preocupa de stil, ar fi indicat sa reflectati asupra pozitionarii mobilierului, in functie de modul dvs de viata. Instalati-va conceptia proprie de confort! Utilizati fiecare centimetru patrat: ganditi etajere in dulapuri, vedeti daca puteti instala un birou rabatabil sau spatii de depozitare suplimentare.

Pentru a da impresia de spatiu, usile pot fi lasate deschise in timpul zilei sau, daca doriti separarea anumitor zone, puteti sa faceti acest lucru cu ajutorul peretilor transparenti. Deoarece totul este vizibil in fiecare moment, ordinea trebuie sa faca parte din conceptual decorarii. Se va acorda deci mare atentie organizarii si ordinii bibliotecii, dulapului cu lenjerie, dulapului cu alimente etc.

  • Daca este vasta, intrarea poate fi transformata intr-o bucatarie-culoar primitoare;

  • Zona canapelei, inima zonei de zi, care trebuie sa fie unul din locurile cele mai agreabile din locuinta, va atrage prin calm si confort. In plus in acest loc se reflecta din plin personalitatea ocupantilor casei;

  • Dormitorul, trebuie decorat pentru a fi vazut.

Modalitati de optimizare a spatiilor mici

Spatiile mici cer, cum spuneam, ingeniozitate in decorare pentru a le optimiza. Suprafata in care se desfasoara activitatea zilnica poate fi optimizata fara a afecta foarte mult solul:

  • Este deseori posibil a se amenaja un spatiu de lucru sau de odihna suplimentar in dulapuri sau prin adaugarea unui mezanin in locurile cu tavan inalt;

  • Mezaninele sunt utile pentru a instala o biblioteca sau un loc de lectura deasupra zonei de zi. Dormitoare suplimentare se pot instala deasupra bucatariei sau a culoarului sau pot fi integrate in celelate dormitoare (daca si acestea au tavane inalte);

  • In cazul in care zona de zi are o forma neregulata si inaltimi variate, deplasarea dintr-un loc in altul poate necesita o scara, cateva trepte sau o scara mobila (atentie insa la securitate, care ramane primordiala!);

  • In dormitoarele inalte se pot instala paturi suprapuse;

  • Un pat poate fi instalat la inaltime, lasand dedesupt suficient spatiu pentru amenajarea unui mic loc de lucru;

  • Sub o scara poate fi amenajat un spatiu de joaca, de lucru sau de cafea;

  • Separatiile pot inlesni diferite activitati;

  • Un mic dormitor amenajat intr-o mansarda are un sarm deosebit;

  • Un tapet cu profunzime, pus pe un perete, poate da impresia de spatiu mai mare.

Culoarea unui spatiu mic

Pentru a da viata unui spatiu mic, este importanta culoarea. Un gri deschis, potolit poate fi o idee foarte potrivita, mai ales ca aceasta culoare pune bine in valoare alte culori, folosite ca accent.

Pereti de un astfel de gri, o colectie de fotografii personale, o canapea acoperita cu o tapiterie interesanta, o masuta cu rotile pentru bauturi…suficiente elemente pentru o ambianta confortabila care te face sa uiti de ingustimea spatiului.



 

Date contact:

Mioara Stoenica

Tel. 0723 376 276

E-mail: mioarastoenica@yahoo.com

 

Web: mioarastoenica.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Mioara Stoenica

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea