Casa

#aparat de fotografiat #minge #picnic #tacamuri #apa #patura #farfurii #fata de masa

Specialistul Acasa.ro, Florentina Terziu: Ce pregatiri presupune un picnic reusit

Dorinta de a ne petrece timpul liber intr-un cadru natural, de a renunta la anumite ingradiri si de a evada departe de aglomeratia si forfota specifice zonelor urbane reprezinta motive pentru care alegerea noastra se poate opri asupra picnicului.

Care ar fi pregatirile pe care ar trebui sa le avem in vedere pentru a avea parte de momente cat mai placute? De preferat este ca aceste pregatiri sa fie demarate cu o zi inainte de iesirea in natura. Atentia ar trebui sa se indrepte, in primul rand, spre gasirea unui parc sau a unei locatii special amenajate pentru picnic si, in al doilea rand, spre stabilirea unei companii placute alaturi de care sa ne putem bucura de cele cateva ore de relaxare.

Sursa foto: picnic-basket.com

Cat costa?

Lista de cumparaturi necesare si achzitionarea propriu-zisa vor putea astfel fi realizate impreuna cu ceilalti participanti, avandu-se in vedere astfel o economie in ceea ce priveste bugetul alocat. Cumparaturile individuale ar presupune un efort financiar mai ridicat decat cele realizate in comun cu alte persoane (pentru un numar de 4 persoane, bugetul alocat pentru fiecare dintre acestea nu ar trebui sa depaseasca o suma de 40-50 lei).

Din lista lucrurilor necesare nu vor lipsi urmatoarele: alimentele, gustarile, legumele si fructele proaspete (spalate in prealabil inainte de plecarea de acasa), sarea si condimentele vor fi ingrediente indispensabile ale unei escapade reusite in mijlocul naturii.

De preferat ar fi impachetarea a catorva sandvisuri, prajiturele, saleuri, paine sau orice alt aliment care ar presupune eforturi minime de pregatire inainte de a fi consumat.

Frigaruile si gratarele, specifice unor astfel de momente, ar trebui sa fie pregatite si condimentate pentru a fi preparate inca de acasa. Printre bauturile pe care le vom avea asupra noastra este indicat sa existe, pentru consum sau diverse alte necesitati, si o rezerva mai mare de apa.

Farfuriile, paharele si tacamurile de unica folosinta vor fi mai usor de transportat si nu vor mai presupune eforturi ulterioare in ceea ce priveste curatarea si reimpachetarea lor.

De asemenea, va trebui sa avem in vedere ca de pe lista noastra sa nu lipseasca servetelele, o fata de masa, patura si pungile de plastic pentru depozitarea resturilor.

Sursa foto: ohsoheavenly.co.za

Diversele activitati sau jocuri vor trebui planificate din timp, vom putea pregati astfel o carte sau revista care sa ne poata relaxa, o minge de volei, un miniradio, un aparat de fotografiat sau un pachet de carti de joc.

Sa luam in calcul, de asemenea, prognoza meteo pentru data planificata a escapadei in natura si sa ne pregatim cu entuziasm si buna dispozitie pentru orele pe care le vom petrece in compania celor dragi.

Florentina Terziu

florentina_terziu@yahoo.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Florentina Terziu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea