Casa

#bentite hand made #bentite colorate # tehnica servetelului #bentite

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Bentite vesele pentru fetite, care se realizeaza cu usurinta de mamici

Aveti acasa, ca si mine, fetitele voastre sau poate nepotele finute sau vecine mici? Va place sa le imbracati vesel si sa le accesorizati cu diverse? O idee draguta pentru tinuta de vara, cu avantajul de a fi si ieftina si usor de facut, ar fi bentitele decorate cu diverse: flori din fermoar, tehnica servetelului, nasturi de lemn mai mari si haiosi, floricele mici de fetru, buburuze…

Am cumparat seturi de bentite simple, albe, de diverse forme si marimi si m-am apucat de treaba.

Am gasit un servetel care a fost perfect, avand benzi lungi cu diverse floricele. Am decupat fiecare banda si am intins-o bine pe bentita peste un strat subtire de adeziv pentru tehnica servetelului. Am lasat sa se usuce, apoi am dat si pe deasupra un strat de adeziv, inlaturand si surplusul de servetel (daca este). Cand s-a uscat am fixat peste model si o buburuza cu un punct de silicon.

Singurul inconvenient la aceasta tehnica ar fi apa: nu trebuie sa te prinda ploaia! Dar chiar si asa, se poate curata bentita in apa calda si se reia procesul de decorare.

 

Am facut flori micute din fermoar, desfacand cele doua parti ale fermoarului. Am taiat 6 bucati de 6 cm si am ars usor marginile cu o lumanare, sa nu se desire. Am insailat cu acul fiecare bucatica si am strans, formand petala. Am cusut cinci ca baza, una de alta, folosind ata la culoare, petrecandu-le 2-3 mm, si una deasupra sa mascheze cusaturile. Am lipit de bentita in mai multe puncte cu pistolul cu silicon. Puteti folosi fermoare vechi, stricate sau puteti cumpara, se gasesc la metru, in toate culorile.

Astfel puteti sa faceti bentite asortate pentru fiecare rochie. Ale mele au fost foarte apreciate de fetitele din jurul meu!

Date de contact: 
Mihaela Vulpe
Web:
 vulpeacofetar.blogspot.ro
E-mail: 
mihaelavulpe75@gmail.com


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Mihaela Vulpe

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea