Casa

#sfoara groasa de tapitat # pistol de lipit cu silicon #sticle decorative #decoratiuni handmade #sticle reciclate

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Sticle decorative... reciclate

Mai tineti minte cum, in alta epoca, mamele noastre opreau sticlele mai aratoase de coniac sau votca (si mai rar si de whisky) pentru vitrine, dupa ce le goleau musafirii? In care serveau din nou lichioruri facute in casa (la noi se facea cel mai des lichior de zahar ars)? Acum sticlele goale se arunca de-a valma impreuna cu resturile menajere, nemaifacand de trebuinta. Si totusi...

 



Mi-am “atentionat” colegii si prietenii sa pastreze si sa-mi “doneze” toate sticlele cu forme mai deosebite pe care le consuma. De cand mi-am cumparat pistol de lipit cu silicon, doar duminica mai respira si el saracul. Transpira din greu, punandu-l sa faca de toate: nasturi din silicon, brose din silicon, flori din fistic, diverse ornamente din sfoara si tot ce-i mai trece stapanei lui prin cap....adica mie!

Am vrut sa transform sticlele obisnuite in obiecte decorative deosebite. Am cumparat sfoara groasa de tapitat, batoane de silicon si m-am pus pe treaba. Dupa cateva arsuri minore (aveti grija la siliconul fierbinte!) am inceput sa-mi intru in mana si sa prind viteza.

Am imbracat toata sticla in sfoara, incepand de la fund catre gura sticlei, lucrand repede, pentru ca sticla fiind goala, siliconul se raceste si se intareste imediat. Deasupra am decorat cu orice mi s-a parut nimerit. Am facut flori din lana, din materiale colorate si inflorate, din sfoara, saten sau din coji de fistic, am aplicat trandafirasi, margele sau pietricele.

Bluzele sau fustele vechi, care nu va mai vin sau nu va mai plac pentru ca s-au demodat, nu le aruncati! Taiati-le in cercuri de 4-5 cm, pe care le impaturiti in patru, lipindu-le cu o picatura de silicon. Acestea vor fi petalele florilor folosite pentru ornarea sticlelor.

Daca nu aveti pistol de silicon si nici nu vreti sa va cumparati (nu este scump, in jur de 35 de lei, iar batoanele in jur de 1-1.2 lei bucata), puteti sa infasurati strans sfoara si sa lipiti cu superglue din loc in loc, sa nu scape si sa se desfaca.

O sticla de care sunt foarte mandra si la care am muncit trei ore neintrerupt este cea cu motive populare traditionale. Aveam o sticla ca o damigeana mica si imediat am stiut cum trebuie sa arate la sfarsit. La momentul ala nu aveam decat sfoara subtire si m-am chinuit ceva, dar pana la urma a iesit. Am cusut un model traditional de inspiratie populara dobrogeana pe etamina si l-am aplicat peste sfoara. Am cumparat si banda tricolora in doua marimi si le-am aplicat si pe ele, lipindu-le usor cu silicon sa nu se miste. Am pus si trei trandafirasi rosii, sa mai indulceasca aspectul.



Sticlele astea le puteti face (cu multa inspiratie si materiale diverse) cadou, fiind personalizate, unicat si de mare efect!

Date de contact:
Mihaela Vulpe
Web:
vulpeacofetar.blogspot.ro
E-mail:
mihaelavulpe75@gmail.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Mihaela Vulpe

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea