Casa

#draperii #perdele #expert acasa.ro ioana heredea #cum alegem draperiile #cum alegem perdelele # cum decoram

Expertul Acasa.ro, Ioana Heredea: Cum ne alegem perdelele si draperiile

Perdelele si draperiile sunt foarte importante pentru orice tip sau stil de amenajare interioara, design interior. In primul rand, ele bordeaza golul de geam sau usa spre exterior fiind primele piese luminate din cadrul orcarei amenajari interioare.

Daca privim un apartament fara mobila sau alte accesorii interioare dar cu perdele si draperii la geamuri deja ni se formeaza in minte acea senzatie de spatiu primitor si cald, acea senzatie de acasa.

Ca si obiect de decor, perdelele si draperiile sunt amplasate la granita dintre interior si exterior acesta fiind un loc privilegiat deoarece lumina care vine din exterior este filtrata de perdea, iar draperia este primul obiect luminat din casa. Chiar si cea mai simpla amenajare interioara trebuie sa ofere atentie acestei zone si modului in care sunt alese draperiile, perdelele si accesoriile care le compun.

Modele si texturi

O perdea frumosa si asortata corespunzator cu o draperie poate marca zona geamului si poate incadra intr-un mod placut golurile prin textura, culoarea si modelul ales pot atrage atentia asupra geamului transformand casa sau caminul intr-un loc mai confortabil vizual si mai tihnit ca si ambient.

Desi trendurile in lumea materilelor textile se schimba relativ rapid, pentru a alege o perdea trebuie sa tinem cont de faptul ca stilul clasic ramane intotdeauna relevant. In alegerea perdelelor sau a draperiilor se poate porni de la tapiseria unei canapele/scaun sau patternul unui covor,  dar cel mai important lucru este sa ne stabilim atmosfera in care vrem sa fim, pana una alta unora le place stilul clasic, altora le place stilul minimalist sau art-deco .

Tot cand alegem o perdelele si draperiile trebuie sa tinem cont de functiunea camerie sau locului in care vor fi puse acestea. Astfel, in zona de zi vom folosi perdele care sa sublinieze caracterul locului acesta fiind public, iar in dormitor si camera copiilor vom alege perdele care sa fie in concordanta cu preferintele copiilor sau ale noastre personale.

Alegerea, in functie de destinatia camerei

De exemplu, in dormitor se pot folosi culori sau patternuri care sa intampine sosirea noptii, iar astfel in intrega camera se poate obtine o atmosfera intima, discreta si linistitoare, care sa ne rupa din rutina zilnica.

Camera copiilor poate fi gandita ca si un spatiu de joaca cu perdele care sa fie impanzite de personaje din desenele animate preferate sau tot felul de culori care sa anime atat imaginatia copiilor, cat si ambientul camerei .

In zona de zi putem folosi unele perdele si draperii care sa aiba un grad de transparenta ridicat, iar lumina sa fie filtrata doar prin modelele brodate in materialul textil.

Stilul general de decor, extrem de important

Lucrand in domeniu si fiind manager la magazinul Cerbul Albastru am observat de-a lungul timpului ca unii clienti tind sa incarce prea mult compozitiila perdelelor, de multe ori o perdea bogata sau o draperie bogata este destul ca sa scoata in evidenta zona geamului, fara sa mai adaugam si alte accesorii sau modele. In cazul in care avem de a face cu o amenajare in stil baroc, care are multe detalii si forme de care ne putem lega, atunci putem sa incarcam zona geamului si implicit draperiile si perdelele.

Ultimul factor in alegerea draperiilor si /sau perdelelor pentru imcaperea dumneavoastra este forma geamului, mai exact la un geam de apartament de bloc nu se potriveste o draperie de casa interbelica, clasica sau neoclasica datorita marimii interioarelor si golurilor din fatada.

Ca si concluzie, este foarte important sa ne stabilim ce ne dorim de la interiorul casei pe care o amenajam si, la fel de important, este sa nu ne oprim din experimentat!

Date de contact: 
Ioana Heredea
designer de interior

Mobil: 0745.25.95.51; 0744.55.55.86 
Tel/Fax:  0257.270.510
Web: cerbulalbastru.ro 
Facebook: Cerbul Albastru
E-mail: cerbul_albastru@yahoo.com
Adresa:  Str Poetului, nr. 1C, Arad

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Ioana Heredea

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea