Casa

#baie #wc #cada #lavoar #amenajare baie #spa #dulap vintage

Expertul Acasa.ro, designerul Mioara Stoenica: Ponturi pentru amenajarea baii

Cu 2000 de ani inainte de Hristos, grecii si romanii frecventau baile, se purificau, construiau istoria… In locuintele noastre moderne, nimic nu s-a schimbat… De cate ori nu luam decizii importante sub dus... Baia este un loc de reflectie, de destindere.

In functie de spatiu si… buget

Baia este mai mult decat un loc unde ne facem toaleta, este un loc cu incarcatura psihologica importanta. Versiunea familiala (cu binecunoscuta asteptare la rand) sau versiunea “personalizata”, alaturata dormitorului, baia se declina sub diferite forme si dimensiuni in functie de spatiul disponibil si bugetul alocat: doar cu un lavoar si un wc, dus (dus plus lavoar), camera de baie cu cada, loc de relaxare sau spa ( echipata cu Jacuzzi, sauna sau hammam).

Sarmul unui spatiu mic

Chiar si cu un spatiu minim disponibil (5,5 mp) se poate crea o baie: un lavoar asezat pe o mobila, un dus…si zarurile au fost aruncate! Ca toate spatiile functionale, baia trebuie conceputa cu mare atentie, deoarece, odata definitivata, este mai dificil de facut schimbari. Ca si bucataria, baia se compune din anumite elemente-cheie, intre care trebuie lasat suficient spatiu de circulatie: de la lavoar la cada, la wc etc. Chiar si in cea mai minuscula baie trebuie sa fie posibila circulatia intre diferitele elemente.

 

 

Iluminatul si spatiile de depozitare

Iluminarea este foarte importanta in baie. Asigurati-va ca lumina de la oglinda este suficienta si pozitionata la inaltimea corecta. Evitati lumina agresiva. Puteti folosi lampioane si lumanari, pentru a crea o atmosfera relaxanta. Este, de asemenea, important sa aveti suficient spatiu de depozitare. Incercati sa ascundeti produsele de toaleta intr-un dulapior vintage, in sertare sau in cosulete, pentru a evita pe cat posibil aglomeratia de obiecte, obositoare pentru ochi (care, in plus, da si impresia de dezordine si lipsa de spatiu).

Dus “a l’italienne“ sau cada din fonta

Pentru decorarea baii, toate stilurile si toate fanteziile sunt premise. Ideala este baia practica, dar cu stil si o tusa de glamour. Ramane la latitudinea dumneavoastra daca doriti sa privilegiati designul dusului “a l’italienne” sau al cazii din fonta.

Caracter si culoare pentru pereti

Faianta pentru baie este ca tapetul pentru un salon, deoarece va imprima caracter si culoare peretilor.

 

Betonul, material modern, in tendinte

In baia cu proportii frumoase, din fotografie, betonul are locul de onoare. Solul, lavoarul si cada taiata dintr-un singur bloc sunt fabricate din acest material, care imprima o tusa moderna, in tendinte. Singurul element in culoare vie aici este cada, vopsita in orange.

In concluzie, puteti face din baia dumneavoastra o piesa sic, incantatoare, punand acentul pe unul sau doua elemente importante, cum ar fi cada, lavoarul, o lampa superba, solul sau peretii (poate fi si un singur perete sau o portiune de perete).

Date contact:

Mioara Stoenica

Tel. 0723 376 276

E-mailmioarastoenica@yahoo.com

Web: mioarastoenica.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Mioara Stoenica

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea