Casa

#oua incondeiate #pasti #picnic caritabil #oua Pasti #picnic copii defavorizati #actiune Pasti

Expertul Acasa.ro, designerul Mioara Stoenica: Invitatie la picnic caritabil!

Daca dai la o parte ramurile tinere de prun, de un roz diafan, se dezvaluie gradina cu iarba crescuta salbatic. Nu este clar unde se termina gradina si de unde incep lacul si padurea de tei. La rastimpuri se aude cate un ciripit de pasarele. De la inaltimea terasei, printre mesteceni se zareste si manastirea. In poezia acestui decor va invitam la un ”picnic la marginea drumului”, cu povesti si frumuseti pregatite cu multa stradanie si drag. Speram sa va inspire!

Apropierea Sfintelor Pasti  ne-a inspirat - pe noi, organizatorii - sa intreprindem ceva frumos, care sa fie o bucurie pentru noi si pentru alti visatori de frumuseti. Ceva… despre a ne inspira unii din povestile celorlalti, din cum traiesc ceilalti, despre a darui si a primi, despre lumina, despre cum primim lumina, despre cum uram cuiva un cuvant de Pasti… toate astea si altele…ca o incercare de declansare a conspiratiei binelui.

Dupa cateva intalniri si ore petrecute intorcand lucrurile pe toate fetele, evocand o sumedenie de carti, filme si idei, am conturat conceptul acestui “picnic la marginea drumului” (suna cam secundar, dar va asiguram ca intelesul este mult mai adanc, iar dezvaluirea va avea loc la momentul potrivit!). Noi am savurat cautarea si suntem incantati de ceea ce am descoperit pe “poteca ascunsa” pe care va propunem sa veniti. La un moment dat, poteca va deveni un loc de intalnire! Important este sa ne descoperim unii pe altii si lucruri le care ne leaga.

Vom petrece o dupa-amiaza in peisajul descris, in splendoarea primaverii si a povestilor pe care va invitam sa le aduceti. Cu siguranta, fiecare are in amintire macar o poveste de Pasti care l-a emotionat, pe care a trait-o sau a auzit-o, sau a citit-o candva, sau ,daca nu are inca, va putea asculta povestile altora… sau va alege sa faca o plimbare in gradina, sau sa priveasca cerul din hamac…

Vor fi mai multe momente, noi avem propuneri, dar totul este flexibil in functie si de dispozitia si alegerea participantilor, de inspiratia momentului... Ne vom aseza in jurul unui ceai inmiresmat, vom sta de vorba, vom polei “oul lumina” (fiecare va polei un ou in tehnica aplicarii foitei de aur; vom lucra impreuna pas cu pas), ne vom delecta cu un picnic elegant, pe iarba, cu multe bunatati de post, unele de la manastire, dar pot fi si momente de voie pentru fiecare cu gandurile lui…

Pentru momentul de realizat ceva practic impreuna, am ales oul, simbol central al sarbatorii de Pasti. Intre ouale rosii de pe masa de Pasti, care in cultul nostru, alaturi de cruce este un simbol al invierii si al regenerarii naturii, pot sta ouale poleite lucrate impreuna, ca simbol al luminii.

In cazul in care locurile vor fi epuizate sau vremea nu va permite  realizarea acestui eveniment inainte de Pasti, speram cel putin ca v-am starnit curiozitatea catre astfel de propuneri pe care vom incerca sa le anuntam pe masura ce sunt in intentie si in functie de locurile disponibile..

In jurul unei teme anume ca pretext pentru intalniri vor exista intotdeauna momente legate de decorarea casei si art de vivre.

Speram ca fondurile adunate in urma acestui eveniment sa ofere dupa-amieze la fel de frumoase unui grup de copii mai putin favorizati de soarta.Ii vom duce la Ferma de animale, la Gradina Zoologica sau la teatru, in functie de buget. Vom anunta toate actiunile ca sa puteti participa, daca doriti, alaturi de noi si de copii. Ne-ar face mare placere!
 

Detalii participare picnic:

Contributie: de la 250 Ron

Numar locuri disponibile: 6 (din 8)

Data eveniment: 11/12 Aprilie 2014 – incepand cu ora 14 (in functie de vreme)

Locatie: Comuna Ganeasa , Str. Cameliei nr 6, Judetul Ilfov

Acces: Maxi-taxi 554 din Colentina. Dupa finalizarea listei de participanti, vom reveni cu detalii despre transport.

Alte detalii/intrebari: design@mioarastoenica.com /mioarastoenica@yahoo.com

Nota: sugeram tinuta usoara, de plimbare in parc, asezat pe o pernuta pe iarba… pentru libertatea in miscare.

Date de contact:
Mioara Stoenica
Tel.
0723 376 276
Web:
mioarastoenica.com

E-mail: mioarastoenica@yahoo.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Mioara Stoenica

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea