Casa

#semineu #perne #decor casa iarna #pleduri #covor gros #draperii iarna

Expertul Acasa.ro, designerul Mioara Stoenica: Decorul casei pentru iarna

Pe zi ce trece, frigul se instaleaza tot mai insistent, zilele sunt din ce in ce mai scurte, si serile din ce in ce mai lungi….Vine iarna! Dar chiar daca afara vremea este intunecata, decorul din interior poate ramane cald si primitor, cu parfum de scortisoara si mere coapte. Cand vine frigul ne dorim sa petrecem tot mai mult timp in casa. De aceea este important sa vedem cum putem face ca interiorul nostru sa devina o sursa de confort si bunastare si atunci cand afara e zapada si e ger; nu ca zapada n-ar avea farmecul ei, dar….

Pernute si pleduri

Acoperiti canapelele si fotoliile cu pernute si pleduri din abundenta pentru maximum de confort. Pernele-fantezie dragute, din texturi si culori asortate, ca si pledurile constituie modalitatea cea mai simpla de a transforma decorul casei pentru iarna. Merita investitia in pernute si pleduri in diferite culori,  le puteti folosi cu succes, pe masura ce anotimpurile se schimba.

Un covor gros, calduros

Solul, ca si ferestrele, reprezinta o sursa de frig. Nu este nevoie sa instalati incalzire in pardoseala, este suficient un covor gros, agreabil, poate unul mitos sau tuns, care va aduce caldura si calm. Nu uitati nici de bucatarie; puneti si aici un covoras peste gresie.

Citeste si:

Fotoliul in decorul casei

Schimbati draperiile

Iarna lumina naturala este mai putina. De aceea ar fi indicata o perdea transparenta in dreptul ferestrelor principale, pentru ca lumina sa patrunda cu usurinta. In dreptul ferestrelor secundare insa, se pot instala draperii mai groase intr-un imprimeu placut, pentru a bloca eventualii curentii de aer rece si a da o ambianta calda interiorului.

 

Surse suplimentare de lumina

Pentru a asigura lumina suficienta in incapere in perioada de iarna, mai ales seara, nu ezitati sa folositi veioze si lampadare. Cum lumina de iarna este mai rece, se pot folosi becurile roz sau roz somonat pentru a incalzi atmosfera. Si lumanarile in aranjamente creative dau o ambianta deosebita mai ales cand sunt folosite mai multe la un loc.

Citeste si:

Infrumusetati-va interiorul cu ajutorul luminii artificiale

Culoarea

Un mijloc bun de a alunga iarna din interiorul casei ramane totusi culoarea. Pernele accent din imaginea de mai jos aduc culoare pe sofa, iar rosul face din acest living un loc primitor chiar si in cele mai friguroase zile de iarna.

Si dormitorul este incalzit, nu doar de focul din semineu, dar si de culoare …

Dormitorul cu perne multe

Un “culcus” cu perne multe si paturi calduroase nu poate fi decat ca o binecuvantare intr-o seara de iarna.

Citeste si:

Dormitorul: refugiu sau incaperea preferata?

 

Date de contact:
Mioara Stoenica
Tel
. 0723 376 276
Web: mioarastoenica.com

E-mail: mioarastoenica@yahoo.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Mioara Stoenica

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea