Casa

#depozitare #Mobila birou #birou acasa #amenjare spatiu de lucru #lampa de birou

Expertul Acasa.ro, designerul Mioara Stoenica: Decorati-va cu grija locul pentru lucrul acasa

Pentru multi dintre noi, lucrul la domiciliu a devenit in ultimii ani o alternativa interesanta, gratie noii tehnologii. Optimizarea spatiului a devenit deci o necesitate atat in ceea ce priveste bunastarea, cat si productivitatea. Dar cum pot merge impreuna confortul cu nevoia de concentrare la lucru? Aici intra in joc sfaturile decoratorului.

Ideal ar fi un loc calm si luminos

Daca lucrati de acasa, este important sa aveti un loc personal, in mod ideal calm si luminos, cu suficient spatiu de depozitare si cu un birou cat mai mare posibil. Daca sunteti creativi, un loc pentru a va exprima ideile este, de asemenea, primordial, si nu uitati sa va etalati obiectele preferate pentru inspiratie.

Orice metru patrat poate deveni un loc de lucru

Locurile de lucru pot fi concepute, daca este necesar, pornind de la spatiile cele mai mici: intr-un dulap, in spatele unei mobile separatoare in living sau in dormitor, pe o masa rabatabila in bucatarie, intr-n loc pe care sa vi-l rezervati in gradina sau intr-o anexa. Orice metru patrat poate deveni un loc de lucru temporar, permanent, mic sau mare:

In dormitor

Sursa foto: archimagz.com

In dulap

In living

Sub scara

Sursa foto: buildinghomebar.com

In gradina

Planificarea

Faceti o lista cu ce anume aveti nevoie pentru lucru si alegeti amplasarea cea mai potrivita (in functie de spatiul disponibil) locului care sa va permita sa fiti creativi si in care sa va simtiti confortabil. Veti decide apoi care va fi mobila dominanta: un birou mare sau un dulap in care sa incapa dosare, ustensile sau cutii etc. Aveti poate nevoie de un perete intreg pentru a va expune ideile sau de un plan de lucru mai larg pentru croitorie, de exemplu, pentru a intinde materialele si revistele.

Avantaje si dezavantaje

Incercati sa amplasati biroul intr-un loc calm pentru a va putea concentra, daca este posibil, departe de living si de dormitoare. Daca lucrati in bucatarie, va veti gandi la sarcinile menajere sau veti fi tentati sa tot rontaiti cate ceva…Daca optati pentru dormitor, veti avea tendinta sa lucrati seara pana tarziu, iar in living veti fi deranjati de ceilalti membri ai familiei, de mai multe ori pe zi.

Alegerea suprafetei de lucru

Alegeti un birou (suprafata de lucru) suficient de mare, pe care sa incapa toate hartiile, un calculator si o imprimanta, daca este necesar. Biroul trebuie in principiu sa fie adecvat necesitatilor profesionale. De exemplu, artizanii (floristi, croitori, olari etc.) vor aprecia un blat de lucru pe capra, cu spatiu disponibil pentru depozitare dedesubt. Artistii desenatori, designerii vor prefera o tableta de desen inclinata, pe cand un scriitor va prefera calmul oferit de un birou traditional, solid, cu multe sertare.

Lampa de birou

Iluminatul este important, deci alegeti o lampa de birou care sa lumineze in acelasi timp si masa de lucru, si ecranul computerului.

Biroul topit in decor

Daca lucrati intr-un loc care nu este in intregime dedicat lucrului, urmariti ca biroul sa se topeasca in decor si sa nu se distinga de restul incaperii. Incercati sa ascundeti privirii obiectele de prisos, pentru a nu va distrage atentia in timp ce lucrati. Organizati cablurile si prizele electrice pentru a avea acces usor la calculator, lampi si muzica.

Cat mai confortabil si placut

Din punct de vedere psihic si fizic, este de preferat sa avem un spatiu consacrat special lucrului. Cand asa ceva nu este posibil, vom incerca sa realizam un spatiu pentru lucru, cat mai confortabil si placut cu putinta.

Succes!

“A avea un spatiu frumos de lucru la domiciliu va va incuraja sa va folositi la maximum talentele si sa va structurati mai bine ideile si planurile. Un bun ambient de lucru scoate intotdeauna ce e mai bun din fiecare.“ (Irene Hoffs – blogger)

 

Date contact:

Mioara Stoenica

Tel. 0723 376 276

E-mailmioarastoenica@yahoo.com

Web: mioarastoenica.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Mioara Stoenica

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea