Casa

#designer de interior #experienta designer #designer casa #proiect designer #consultanta designer

Expertul Acasa.ro, designerul Mioara Stoenica: De ce am nevoie de un designer?

In dormitor, peretele inca mai poarta urme din cele cinci feluri de lila din care incercati sa alegeti anul trecut, covorul vechi din poliester pe care l-ati gasit cand v-ati mutat aduna smocuri de praf, iar livingul arata tot mai trist si tot mai aglomerat… Nu ca n-ati avea idei, dar a trecut un an si n-ati apucat sa schimbati nimic, iar livingul pare “teapan” oriunde ati pune canapeaua. Locuintele noastre nu trebuie sa fie perfecte, dar la un moment dat simti nevoia cuiva care sa te ajute sa te organizezi, sa-ti valorifice ideile. Poate a venit timpul sa vorbiti cu un designer.

Ce inseamna o discutie pentru un proiect complet?

Designerul va percepe cel mai bine potentialul unei locuinte. Are educatia, resursele si experienta de a explora optiunile de design care se potrivesc stilului dumneavoastra de viata.

Va ganditi probabil ca o sa fie scump. Nu este nevoie sa va ingrijorati. In cazul celor mai multi designeri, prima intalnire este gratuita, deci puteti face primul contact fara niciun risc si ati spart gheata.

Pe baza informatiilor primite la prima discutie, designerul va reveni cu o scrisoare in care va defini stilul proiectului si lucrarile necesare, pasii care vor urma pana la finalizarea proiectulu si va mentiona detalii privind costul serviciilor sale.

La a doua intalnire deja, veti discuta pachetul de idei propuse. Si daca nu va place? Atunci designerul se va intoarce la planseta sa de desen si va reveni cu propuneri noi, pana cand veti fi multumit!

Va plac lucrarile unui designer anume?

Daca sunteti impresionat cu lucrarile unui designer anume pe care nu vi-l puteti permite pentru proiect complet, cu siguranta va puteti permite o consultanta. Intrebati deci daca ofera consultanta, cat costa si ce interval de timp acopera?

O sesiune de consultanta

Consultanta in design de interior presupune costuri relativ mici, fiind accesibila tuturor. Poate acoperi doua ore, o jumatate de zi, o zi intreaga, in functie de cerintele si de bugetul dumneavoastra. Chiar daca nu vorbim despre decorarea intregii case, aveti posibilitatea sa primiti sfaturi de specialitate in legatura cu vopsirea peretilor, tapet, plasarea mobilierului, lumini si, in general, pentru orice va intereseaza legat de decorare.

Intr-o sesiune tipica, designerul va va pune unele intrebari despre preferinte si felul dumneavoastra de viata, pentru a va face apoi sugestii concrete cu privire la aspectele importante ale interiorului: culoare, tratamentul ferestrelor, arta, accesorii si va schita un nou plan cu amplasarea mobilierului pe care il veti urma. Poate fi o vizita de  patru-cinci ore. In unele cazuri va urma un raport complet cu recomandari, schema de culori si surse recomandate pt lumini, mobilier etc.

Intrebari de pus inainte sa angajati o consultanta de design interior

  1. Care este onorariul pentru consultanta? Cat timp acopera?
  2. Voi primi recomandari referitoare la surse pentru draperii, lumini, mobilier etc.?
  3. Voi primi in scris o recapitulare a ideilor sugerate sau va trebui sa iau notite?
  4. Sunt necesare anumite pregatiri inainte de vizita designerului?

Mod de lucru si de abordare

  1. Alegeti din reviste cateva fotografii care ilustreaza cam ce ati dori. Pentru designer, este ca o stenograma - va citi imediat spre ce se indreapta gustul dumneavoastra;
  2. Atunci cand va interesati despre costuri, spuneti sincer cat puteti cheltui. Puteti spune, de exemplu, ”Imi permit doar x ore din timpul dumneavoastra in aceasta etapa si am intrebari despre mobilier si culori. As vrea sa stiu cat putem acoperi in timpul respectiv?
  3. Scrieti trei-patru  intrebari in ordinea importantei astfel incat, daca nu estesuficient timp pentru tot ce v-ar interesa, cel putin rezolvati partea cea mai importanta;
  4. Cereti intotdeauna ca intalnirea sa aiba loc la casa dumneavoastra, pentru ca designerul trebuie sa vada spatiul;
  5. Intrebati unde trebuie sa investiti mai mult si unde puteti economisi. Designerul poate fi de mare ajutor in stabilirea prioritatilor. Acesta poate sugera si un plan gandit in timp: ce ar fi indicat de cumparat cu prioritate si ce mai tarziu;
  6. Fiti sinceri cu ce va place si ce nu va place;
  7. Daca legati o relatie buna cu designerul si ati dori sa extindeti colaborarea, cereti detalii despre costuri etc.

Designul este o zona creativa, astfel incat doi designeri nu vor rezolva o problema in acelasi fel, de fapt, este uimitor cat de diferiti pot fi designerii intre ei. In cele din urma insa, un sfat avizat tinde sa fie o investitie buna!

Oferta speciala pana la sfarsitul lui 2013! Pentru a veni in intampinarea celor care isi doresc o schimbare pentru casele lor, m-am gandit la o oferta  speciala de consultanta online. Veti fi surprinsi sa descoperiti cate puteti rezolva! Detalii aici. Indrazniti!
 
 

Date contact :
Mioara Stoenica
Tel
. 0723 376 276
Web: mioarastoenica.com

E-mail: mioarastoenica@yahoo.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Mioara Stoenica

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea