Casa

#sezlong #canapea #pat #daybed #pat de zi #pat musafiri #pat fier forjat

Expertul Acasa.ro, designerul Mioara Stoenica: Daybed, un adevarat rasfat

Putine piese de mobilier sunt atat de imbietoare ca un daybed (pat de zi) generos. Dimensionat pentru o singura persoana, daybed-ul promite adevarate momente de destindere, atat in intimidate, cat si in compania cuiva. Este gandit pentru spatii comune cum ar fi un living, un birou…De curand l-am vazut si in aeroporturi, fiind deosebit de binevenit in astfel de locuri.

Daybed-ul este una din cele mai functionale si versatile piese pe care o puteti avea, fiind insotit de o anume magie. Te vrajeste de cum il vezi; te cuprinde imediat pofta sa te intinzi, sa te afunzi comod in perne, sa stai la taclale sau sa iei o carte. Este inca un loc unde te poti intinde, inafara de canapea sau pat, fiind, de fapt, o combinatie intre sezlong, canapea si pat. De obicei, aceste paturi de zi sunt rectangulare, cu saltea, si exista intr-o multitudine de modele si stiluri din care puteti alege: modern, contemporan, traditional, clasic. Se incadreaza frumos in orice concept de design la care va puteti gandi.

Cu liniile sale orizontale, poate sparge monotonia unui living, ferindu-l de aspectul de hol de hotel. Poate face si o legatura eleganta intre doua arii de conversatie. Ofera locuri suplimentare de sedere sau pat pentru un musafir de o noapte.

Este foarte potrivit intr-un home office sofisticat, care se poate transforma la nevoie in camera de oaspeti. Cuibarit intr-o biblioteca, daybed-ul invita la citit, dar si la un pui de somn…

Fara spatar, paturile de zi sunt ideale in fata unei ferestre cu priveliste. Va fi o mare desfatare pentru cine se va lungi pe ele.

Se pot plasa doua paturi de zi intr-unul din colturile unei camere. Va fi astfel loc de gazduire pentru doi musafiri, ca sa nu mai pomenim de locurie de sedere si de zona de depozitare de sub ele.

 

Acesta nu este doar daybed, dar este si loc de asezat, de rezemat confortabil, pat pentru unu, pat pentru doi si, in plus, un generos spatiu de depozitare. Chiar merita!

 

Patul din fier forjat cu aer romantic are o structura si o aparitie speciala. Imi aduce aminte de un pat similar acoperit cu dantele vechi si pernute multe, asezat dupa o usa, intr-o pensiune drguta din Transilvania. Imi vine adesea in minte locul acela odihnitor, linistit, bun…

De ce nu v-ati oferi bucuria unui pat de zi pe care sa puteti huzuri cand aveti chef, in compania unui prieten sau a unei carti sau pur si simplu pentru un pui de somn…? Cineva spunea ca adevaratul lux nu este despre bani, ci despre atitudine.“Sa ai timp sa visezi cu ochii deschisi in plina zi poate fi luxul suprem” (Jamie Drake).

Date de contact:
Mioara Stoenica
Tel.
0723 376 276
Web:
mioarastoenica.com

E-mail: mioarastoenica@yahoo.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Mioara Stoenica

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea