Casa

#draperii #plante #decorare casa #rame #covoare #perne frenezie #aplice

Expertul Acasa.ro, designerul Mioara Stoenica: Cum transformati o locuinta banala intr-una extraordinara!

Detaliile sunt cele care aduc o armonie subtila… O picatura de culoare tocmai potrivita, niste aplice cu lumina difuza, un bol de ceramica atragator, un covor superb sau o tusa excentrica vor transforma o incapere obisnuita intr-una magica. Din punct de vedere estetic, este clar ca aspectul final exterior este cel care conteaza. Scopul este sa concepeti incaperi care va seamana si care, in final, va bucura!

Alegeti ce conteaza, ce are poveste

Odata ce etapa planificarii si mobilarii spatiului s-a incheiat, a sosit momentul sa ganditi si sa alegeti cu minutiozitate tusa finala. Priviti in jur si incercati sa va triati obiectele, pentru a le identifica pe cele la care chiar tineti. Poate fi o fotografie de familie intr-o rama veche, un desen facut de un copil, o planta oferita de un prieten sau un suvenir dintr-o calatorie…Un astfel de obiect, cu incarcatura lui sentimentala si cu povestea lui unica, va va ruga sa-i faceti loc undeva, pe o etajera.

Cireasa de pe tort

Mai aruncati o privire inainte de a definitiva decorarea unei incaperi. Ce impresie va lasa? Ii lipseste caldura sau personalitatea? Este prea minimalista sau "prea perfecta"? Ar trebui incalzita atmosfera cu unul sau doua covoare? Sunt suficiente pernute-fantezie sau pleduri pe canapea? Lipseste lumina? Ramane in puterea dumneavoastra sa decideti in ce fel veti ameliora caracterul incaperii folosind detaliile.

Galeria de arta

Regruparea de opere de arta sau fotografii pe un perete este foarte eficace pentru un impact vizual puternic, mai ales daca sunt multe. Trei sau cinci sunt suficiente, dar …cu cat mai multe, cu atat mai bine.

Pentru lucrarile in rame de dimensiuni foarte diferite, expunerea lineara pe etajere functioneaza mai bine. De retinut ca nu este nevoie de o avere pentru a procura un tablou original. Cautati prin targurile de antichitati, veti descoperi adevarate minunatii. In orice caz, feriti-va sa cumparati dintr-un singur magazin. In acest caz, galeria dumneavoastra va avea un efect de catalog.

Lumina difuza

Aplicele sunt elemente decorative care dau sarm si caracter unei incaperi, prin lumina speciala pe care o arunca pe o draperie din tafta sau pe un tapet floral sau chiar pe perete.

Eleganta finisarii

Folositi suprapuneri de diferite tesaturi in imprimeuri si culori coordonate pentru pat, pentru a afirma stilul dormitorului. Cu multe pernute-fantezie si o cuvertura pe marginea opusa spatarului patului veti obtine un frumos efect vizual.

Colectii

O colectie frumoasa aduce adesea si un pic de umor, creand o atmosfera relaxanta: o colectie de sticla colorata sau ceramica, reprezentand fete umane, asezata in linie pe marginea ferestrei (lumina va da obiectelor un plus de impact), o colectie de jucarii intr-un ambient de adulti, o colectie de reclame vintage in alb si negru etc. Si obiectele colectionate din natura dau rezultate interesante, cum ar fi cochiliile in diferite forme si nuante.

Detaliile sunt cele care aduc o armonie subtila…..si nu numai in decoratie...

Date contact:

Mioara Stoenica

Tel. 0723 376 276

E-mail: mioarastoenica@yahoo.com

Web: mioarastoenica.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Mioara Stoenica

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea