Casa

#tapet #pereti #dormitor #perdele #electrocasnice #mobila #dulap #scaune #huse

Expertul Acasa.ro, designerul Mioara Stoenica: Amuzati-va folosind tapetul pentru a decora casa

Niciodata nu a fost atat de amuzant ca acum sa folosim tapetul pentru decorarea peretilor, data fiind varietatea modelelor disponibile. Iata cum puteti imprima stil casei folosind tapetul.

  1. Camuflati lipsa de spatiu dintr-o incapere mica, folosind doua feluri de tapet apropiate ca motive si cromatica, pe pereti adiacenti.
  2. Tapetul floral revine in moda si aduce intotdeauna caldura si confort incaperii, chiar si cand este folosit pe un singur perete.
  3. Tapetul poate fi aplicat atat pe perete, cat si pe tavan, pentru o atmosfera intima: efectul este frumos si impresionant.
  4. Dati o nota feminina dormitorului, utilizand un tapet cu flori mici, subtil si dragut. Va contura stilul, mai ales daca vine in armonie cu asternutul.
  5. Un tapet de autor, cum sunt este cel din imagine, poate defini stilul unei camere.

6. Motivul Toile de Jouy clasic este oricand adaptat peretilor unui dormitor: aduce o tusa rurala, dar rafinata oricare ar fi locatia.

Mobilele colorate vor da viata interiorului

Aceasta se poate face cu un minim de transformare si de cheltuiala:

  1. Daca veti picta/vopsi un dulap vechi, veti crea o atmosfera tonica. Culorile vii mascheaza, in plus, imperfectiunile unei mobile un pic mai “obosite”.
  2. Incercati sa introduceti in bucatarie electrocasnice colorate, de exemplu, un frigider bleu sau verde.
  3. Vopsiti in roz scaunele din jurul unei mese din lemn invechit, veti da o nota sofisticata, dar si de calm in acelasi timp.

4. Verdele mar este o culoare vie si se integreaza bine intr-o incapere cu pereti albi. Asociati-l cu perdele rosii pentru a genera caldura.

5. Realizati un contrast aplicand doua culori vii pe perete si pe o mobila, de exemplu, un dulap interesant pictat in roz bombon se va proiecta frumos pe un perete turcoaz.

Presarati toata casa cu materiale colorate

Folosirea materialelor colorate, uni sau imprimate, este un mijloc incantator de a aduce viata, decor si bucurie intr-o casa. Pot fi motive florale, dungi, carouri sau tricot si broderie. V-ar putea fi utile cateva sfaturi:

  1. Melanjati si asociati culori din aceeasi gama pentru a crea coerenta. De exemplu, fucsia, violet si bleumarin inchis se combina bine intr-o incapere in care predomina griurile si nuntele de alb.
  2. Efectul de patchwork folosit pentru perdele sau pentru huse este intotdeauna agreabil ochiului. Grupati motivele pe teme, cum ar fi: floral, dungi sau forme geometrice, sau pe categorii de material, cum ar fi: bumbacul sau inul.
  3. Dungile se acorda de obicei bine cu motivele florale, mai ales atunci cand au o gama coloristica comuna.
  4. Dispuneti materialele brodate pe un fundal viu colorat pentru un contrast vizual frumos.

Date contact:

Mioara Stoenica

Tel. 0723 376 276

E-mailmioarastoenica@yahoo.com

 

Web: mioarastoenica.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Mioara Stoenica

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea