Casa

#designer #designer interior #colaborare designer

Expertul Acasa.ro, Camelia Papp, designer de interior: De ce este important sa colaborezi cu un designer de interior?

Este de preferat sa cauti un designer atunci cand iti cauti proiectantul pentru noua casa, sau cand incepi reamenajarea apartamentului. Designerul va merge mana in mana cu structuristul, constructorul si gradinarul intr-o hora condusa de tine, ca beneficiar. Se vor pune de acord fara ca tu sa trebuiasca sa asisti la toate discutiile de backstage. Poate ca ai sentimentul ca vei plati mai mult, dar crede-ma pe cuvant, vei economisi mult mai mult: energie, timp si bani.

Cele mai dese intrebari pe care oamenii si le pun sunt:

"Ai innebunit? Abia mi-am achitat apartamentul!" sau "Cand? Acum, cand am bagat atatia bani in betoane, fier si tencuieli? Nu mai avem buget si pentru designer!”.

Tocmai de-aia! Pentru ca ai investit atata energie, timp si bani intr-un proiect care se numeste “Imi fac casa”. Inainte de toate, designerul te scuteste de o gramada de nervi si economisteste o caruta de bani.

Si pentru ce? Sa ma mai cert si cu designerul? Nu destul m-am certat cu arhitectul, dirigintele de santier si cu nea Nelu, care se apuca de lucru doar cand auzea motorul masinii mele? Eu stiu exact cum vreau sa arate casa mea! Am reviste si net!"

In regula. Am auzit de atatea ori un astfel de monolog, incat trebuie sa iau atitudine!

 

Daca totusi te-ai incapatanat sa incepi proiectul de unul singur, cu siguranta vei avea nevoie de cineva sa te ajute daca ai ajuns in una din urmatoarele situatii:

 

 

1. Bugetul este pe terminate si se preconizeaza vizita soacrei curioase, in casa cea noua cu becuri in tavan, in loc de lampile “dementiale” pe care le-ai visat la inceputul proiectului.

2. Esti cu nervii la pamant de la socotelile de acasa care nu se potrivesc cu celea din targ nici in privinta banilor, nici a termenelor.

3. Incerci sa lungesti si sa latesti ca un gumilastic bugetul ramas, dar tot ce obtii este o mare frica sa mai faci un pas pentru ca nu mai stii ce “merge” cu ce ai cumparat deja.

4. Esti vesnic murdar pe pantofi si parca ti-e dor sa mai porti si altceva decat hainele de santier din care n-ai iesit in ultimele 6 luni.

5. Vrei sa te muti, "cel tarziu pana la Paste/Craciun" in casa noua si te simti complet neajutorat.

Argumente pentru a colabora cu un designer de interior:

Un designer de interior te va ajuta sa alegi materiale de constructie de calitate la peturi rezonabile. Cunoaste materialele noi si moderne aparute pe piata, producatorii acestora precum si calitatea lor, si stie cum sa le imbine pentru a nu face nota discordanta.

Deasemenea, are cunostinte despre “compozitie”, si stie ce factor de reflexie sa foloseasca la vopseaua de pe pereti.

Designer-ul vine cu solutii decorative si functionale, cunoaste tesaturi si ergonomie, a facut o scoala si mult research. Ca sa nu mai vorbim despre experienta pe care o are in spate.

Un designer de interior stie cand sa inlocuiasca, spre exemplu, o lampa cu alta, mai ieftina sau mai scumpa, ca sa se obtina efectul luminos necesar (lumina, mai mult chiar decat culorile, influenteaza starea de spirit a celui care locuieste in spatiul respectiv). Stie pana si ce balamale si manere, sa ceara producatorului, pentru mobilier, astfel incat sa se ajunga la un raport pret-calitate optim.

Are cunostinte despre "functionalitate" si "estetica", si stie cum sa le si imbine. Pe scurt un designer cunoaste o multime de lucruri pe care tu n-ai de unde sa le stii.

Mai mult decat atat, un designer intelege “limbajul de santier” si poate sa ti-l explice. Si, nu in ultimul rand, stie sa se miste repede pentru ca asta face toata ziua...

Si... nu uita ca meseria ta (in care poti excela, de altfel) se numeste oricum altcumva, dar nu designer de interior.

Date de contact:

Camelia Papp
Interior Designer
Telefon:
0720.403.463; 0755.450.544
E-mail: office@kmdesign.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Camelia Papp

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea