Casa

#mobila vintage #stil design #decor craciun # decor vintage #globuri craciun #globuri vintage

Expert Acasa.ro, Margit Karacsony: Decor vintage sic de Sarbatori. Ultimele tendinte

Sarbatorile sunt tot mai aproape, iar multi nu s-au decis inca nici ce cadouri sa cumpere si nici cum sa-si decoreze casa sau biroul. Pentru cei indecisi sau in cautare de idei, va propun azi cateva variante de decor vintage, unic, dar cu functionalitati multiple. 

Decorul de iarna porneste de la o mare dilema: ce culoare sa aleg? Anul acesta se poarta clasicele combinatii alb cu galben/auriu, lila pal sau bleu ciel cu argintiu, dar si mai indraznetele fucsia si mov. Desi de cativa ani se poarta decorul mono sau bicolor, personal prefer veselia combinatiilor. De exemplu, intr-un decor alb-auriu se poate combina si o piesa rosie sau intr-un decor lila-argintiu poti aduce culoare cu verde. Evident, nu trebuie exagerat, totul se poarta cu masura.


Odata stabilita culoarea, urmeaza decizia asupra formei, texturii. Dupa cum stiti, anul acesta s-a purtat si inca ramane in tendinte sicul, accentele vintage, texturile naturale, care ofera autenticitate si un aer unic. Prim urmare, va recomand cu caldura globurile handmade, fie acestea din lemn sau fetru, pictate sau cusute manual. Poate nu arata la fel de "perfect" ca si cele din magazinele de serie, dar cu siguranta vor da un aer deosebit casei de Sarbatori. 


Dincolo de problema impodobirii bradului, o alta dilema des intalnita in aceasta perioada este decorul casei. Imaginatia aici nu ar trebui sa aiba limite: globuri atarnate de rame goale, dar neaparat din lemn, crengi argintate sau aurite si care sa intregeasca decorul mesei festive, coronite pentru usi din lemn natur sau cu picturi naive care amintesc de copilarie, toate acestea se pot regasi si in locuinta voastra.  

In ceea ce priveste cadourile pentru cei dragi, daca te-ai decis in privinta familiei, dar nu esti sigur ce ai putea sa-i oferi colegului de birou sau unui amic, exista o varianta care impaca doua probleme: decorul si functionalitatea. Astfel, poti de exemplu sa oferi in dar o caseta cu globuri pictate manual, care poate fi folosita ulterior si pe post de caseta de bijuterii sau pentru mici obiecte de birou.


 Foto: Deco Vintage

Pentru mai multe detalii despre locul de unde puteti procura astfel de decoratiuni, scrieti-mi pe adresa margit@decovintage.ro. 
Mai multe idei de decor vintage pe www.decovintage.ro sau pe pagina noastra de Facebook aici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Margit Karacsony

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea