Carti

#convingri umane #valorile si evolutia constiintei #comportamente #dezvoltare personala

Valorile si evolutia constiintei, o carte despre comportamentele si convingerile umane

In luna septembrie, editura Cuantic aduce in atentia cititorilor primul proiect din ambitiosul sau plan editorial - cartea “Valorile si evolutia constiintei”, de Adriana S. James.

Cartea “Valorile si evolutia constiintei” descrie existenta a opt moduri diferite de gandire, strans conectate cu valorile noastre individuale. Aceste opt moduri de gandire corespund celor opt tipuri diferite de valori pe care le numim niveluri de valori.

Nivelurile de va­lori vor arata, dintr-un punct de vedere diferit, de ce ne confruntam cu conflicte atat in viata personala, cat si in lumea care ne inconjoara si cum se raporteaza asta la viata noastra de zi cu zi.

Valorile personale sunt determinate individual si sunt raspunzatoare pentru motivatia noas­tra si, ca urmare, si pentru comportamentele noastre. Ele pot fi descoperite, modificate si reorganizate. Cu toate acestea, valorile noastre formeaza baza sistemelor noastre de convingeri si opereaza in cea mai mare parte inconstient si, deci, automat.

Cei mai multi oameni sunt ingrozitor de ignoranti fata de efectele pe care le au valorile asupra vietii lor. Cartea de fata explica aceste efecte.

De ce traim? De ce murim? Ce este aceasta viata pe care parem ca nu o intelegem? Raspunsurile la aceste intrebari sunt la fel de multe si de variate ca oamenii de pe aceasta planeta.

Cum facem fata lumii din jurul nostru, aflata in continua schimbare? O lume in care automatizarea duce la pier­derea locurilor de munca, iar disparitia banilor face ca viitorul sa fie atat de nesigur?

Cum facem fata conflictelor in care intram cu alte persoane, culturi, cu membri ai familiei, cu colegi de munca, ba chiar cu noi insine? Din nou, ideile reliefate in carte contribuie la aflarea raspunsurilor la aceste intrebari.

Dr Adriana James, autoarea cartii

Dr. Adriana James este expert in domeniul programarii neurolingvistice (NLP), al hipnozei, al NLP si al Time Line Therapy. Ea este autoarea Time Line Therapy Made Easy si coautoarea The Secret of CreatingYourFuture® (alaturi de Tad James).

Totodata organizeaza cursuri si seminare in SUA, Africa de Sud si Australia, dar si in Japonia si in tari europene, dobandind recunoastere internationala in acest nou domeniu ca una dintre foarte putinele femei de succes care au atins gradul de Master Trainer of  NLP. Este si o autoare activa de articole pe www.NLPCoaching.com, dezvoltand noi tehnici de analiza, logica si gandire critica. Adriana este Master Trainer al tehnicilor Time Line Therapy®, metoda prin care le arata oamenilor cum sa scape de temerile acumulate si de alte emotii negative din trecut.

Adriana s-a nascut in  Romania, intr-o familie patrunsa de traditiile si valorile clasice ale individualismului si muncii asidue. La 22 de ani, si-a incheiat studiile de licenta la Conservatorul de Muzica din Bucuresti. A dobandit apoi o diploma de master in muzica clasica, specializarea Vioara, ajungand intr-un final concertmaistru la Opera din Sydney.

In 1998, ea a devenit Trainer Certificat de NLP, absolvind cativa ani mai tarziu programul de Master Trainer in domeniu. Adriana a parasit lumea muzicii clasice pentru a-si deschide propria Companie de Training NLP in Sydney, Australia. Si-a continuat studiile in domeniu, obtinand o diploma de doctorat in studii ezoterice. In prezent locuieste in SUA. A calatorit si a studiat culturile din aproximativ alte douazeci de tari si a remarcat cum nivelurile valorilor se reflecta in gandire si creeaza fie conflict, fie pace. Asta i-a oferit o cunoastere profunda a nivelurilor si a evolutiei. Dr. Adriana James este un model puternic si pozitiv pentru femeile din intreaga lume. Caldura si inteligenta ei autentica, impreuna cu dorinta ei de a imputernici oamenii, sunt incantatoare si irezistibile.

Din prefata la editia in limba romana, semnata de Gina Veverita, Master Trainer NLP, am extras urmatoarele:

Exista un stadiu ultim de maturizare a unui adult? Cum am putea defini perfectiunea fiintei umane? Care ar fi criteriile… si cine le decide? Cum am putea sa evaluam la ce nivel de evolutie al constientei umane se afla o persoana si cat de reala este aceasta evaluare? Exista vreo legatura intre nivelurile de valori si coeficientul de inteligenta? Poti sa sari peste unul dintre niveluri? Este evolutia garantata tuturor fiintelor umane? Care sunt factorii care o declanseaza, in ce conditii se intampla si daca e permanenta sau exista si regresii, sunt o parte din intrebarile la care cartea VALORILE si evolutia constiintei raspunde.

Intr-o Romanie care trece printr-o criza mare de valori, cartea Adrianei James aduce claritate si intelegere in interpretarea diferitelor comportamente precum si a cauzei care le declanseaza.

Cartea este recomandata de Eusebiu Burcas, cunoscutul antrenor de educatie financiara:

Adriana James, ne ofera un ghid practic de identificare si ierarhizare a valorilor personale cu aplicare imediata in viata fiecaruia dintre noi. Extrem de utila este lectura pentru fiecare rol pe care-l jucam in viata, de la copil la parinte, sot/sotie sau lider. Structura ierarhiei valorilor face lumina atat pentru cei ce se gasesc la inceputul explorarii rolului valorilor cat si pentru cei aflati pe treptele superioare ale constiintei. 

Informatii legate de carte

Traducator:          Bogdan Olteanu

Partener media:   GOLD FM

Nr de pagini:        624

Format:                13 x 20 cm

ISBN:                    978-606-95576-0-0

Pret lansare:         149.90 lei

Cartea va fi disponibila din 15 septembrie pe emag.ro, librex.ro, libris.ro, Libraria Mihai Eminescu Bucuresti, Libraria Bookstory Cluj si la Festivalul International de Carte Transilvania, in perioada 15-18 septembrie, la standul Librex.

Editura Cuantic a luat fiinta in 31 august 2022, chiar de Ziua limbii romane!

Ne propunem sa editam, in primul rand, carti cu teme de dezvoltare personala, business, istorie, lucari care sa aduca in atentia cititorilor realizari importante ale societatii din ultimii 30-50 de ani. Am identificat un segment de piata ce are ca surse de continut experienta profesionala si personala  a autorilor (romani - in primul rand - fara a exclude autorii straini), relevanti pentru domeniile lor de activitate (de exemplu: marketing, sociologie, programare neuro-lingvistica, istorie, politica, biografii).

Numele ales al editurii - Cuantic - are la baza saltul in invatare, in dezvoltarea personala a fiecarui cititor, salt dat de cunoastere, de aflarea unor informatii relevante si valoroase la nivel individual si colectiv.

Prima carte apare in 18 septembrie 2022, titlul complet acesteia fiind "VALORILE si evolutia constiintei. Sursele conflictului in valorile noastre moderne", de Dr. Adriana James.

Este o  traducere din limba engleza, iar lansarea oficiala, moderata de scriitorul Ovidiu Pecican va fi la Cluj-Napoca, in 18 septembrie, la ora 17.00, la Festivalul International de Carte Transilvania

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din carti

Top

Cauta-ti perechea