INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Carti

#carti copii #gradinite #scoli #ecologie #donatii #mediu #educatie

Peste 3.000 de carti despre ecologie si educatie pentru mediu, donate in scoli si gradinite

Editura Didactica Publishing House a donat peste 3000 de carti despre ecologie si educatie pentru mediu catre 178 de gradinite si 115 scoli din toata tara, pentru a fi folosite la activitatile de la clasa. Volumele donate fac parte din proiectul Literatura Europeana pentru Copii despre Ecologie si Educatie pentru Mediu, un proiect cofinantat prin programul Europa Creativa, care a presupus publicarea a 16 titluri de fictiune.

 

„Educatia pentru mediu ii invata pe copii sa aprecieze natura, sa respecte biodiversitatea si sa inteleaga conexiunile complexe intre fiintele vii si mediul inconjurator. Prin intermediul povestilor, a activitatilor practice si a jocurilor educative, copiii invata sa ia decizii informate si sa adopte comportamente sustenabile, contribuind astfel la conservarea si protejarea mediului pentru viitorul lor si al intregii planete. Este unul dintre motivele pentru care am dorit sa extindem portofoliul de carte pe acest segment”, a precizat Florentina Ion, fondator Didactica Publishing House.

Astfel, editura a publicat 16 titluri de fictiune semnate de autori cu experienta in literatura pe acest segment din Franta, Germania si Suedia. Toate cartile selectate abordeaza subiecte despre mediu, ecologie si viata pe planeta, concepte importante precum incalzirea globala si comportamente sustenabile, prin povesti captivante, pe intelesul micilor cititori. Proiectul Literatura Europeana pentru Copii despre Ecologie si Educatie pentru Mediu este cofinantat de Uniunea Europeana, prin programul Europa Creativa.

Pentru ca mesajul cartilor sa ajunga la cat mai multi copii, editura a organizat in perioada noiembrie 2022 – mai 2024 peste 20 de ateliere de mediu, cu activitati inspirate din titlurile ce fac parte din acest proiect, in scoli si gradinite din Bucuresti si tara, precum si in librarii si la evenimente de profil - targuri de carte sau educationale, avand ca beneficiari directi aproximativ 500 de copii cu varste cuprinse intre 4 si 10 ani. De asemenea, conversatia despre mediu si importanta educatiei despre mediu inca din primii ani de viata s-a extins in mediul online, unde au fost invitati la dezbatere autori si traducatori din cadrul acestui proiect, specialisti in probleme de mediu, cadre didactice, jurnalisti.

„Cartile despre mediu ne-au fost sprijin in a-i apropia mai mult pe copii de natura prin lectura, intr-un mod atractiv. Prin povestile, prin jocurile, prin aplicatiile practice, provocarile oferite sau prin intalnirile cu eroi ai mediului desprinsi din filele cartilor, copiii si-au insusit o multime de informatii pretioase referitoare la protectia mediului  pe care le-au aplicat apoi, responsabil,  in cadrul diverselor activitati la scoala sau acasa, in cadrul orelor dedicate din Saptamana Verde, la Clubul de lectura si nu numai”, a precizat Alisa Moraru, cadru didactic la Scoala Gimnaziala Regina Maria, Manastirea Casin (Bacau), beneficiar al proiectului.

Peste 3.000 de volume din cele 48.000 tiparite in cadrul proiectului LECEM au fost oferite cu titlu gratuit cadrelor didactice din 178 de gradinite si 115 scoli din toata tara, numarul elevilor ce au acces la aceste titluri fiind de aproximativ 150.000. De asemenea, peste 200 de cadre didactice au participat la workshopuri practice in care au fost prezentate activitati inspirate din cartile din proiect ce pot fi facute la clasa.

Cele 16 titluri publicate in cadrul acestui proiect sunt:

1. Barnabe descopera planeta – Gilles Bizouerne (Franta)

2. Barnabe vindeca planeta – Gilles Bizouerne (Franta)

3. Misiunea Planeta - Maud Fontenoy (Franta)

4. Luna si Padurea magica, vol 1: Bufnita cu o cheie in cioc – Usch Luhn (Germania)

5. Luna si Padurea magica, vol 2: Un secret in gherute de pisica – Usch Luhn (Germania)

6. Luna si Padurea magica, vol 3: – Usch Luhn (Germania)

7. Secretul micilor gradinari  - Lina Laurent (Suedia)

8. Respirus - Roberto Prual-Reavis (Franta)

9. Ziua in care am salvat planeta – Emmanuelle Lepetit (Franta)

10. Blu in misiune in jurul lumii - Sophie de Mullenheim (Franta)

11. SOS Protectorii Oceanelor: Atacul cu plastic – Gael Aymon (Franta)

12. SOS Protectorii Oceanelor: Capcana din adancuri (Franta)

13. Domnul Caracatita si vecinii nedoriti – Barbara Rose (Germania)

14. Incotro zbori, micuta barza? - Maren von Klitzing (Germania)

15. Frige planeta – Sandrine Dumas Roy (Franta)

16. Exista apa in desert? - Susanne Orosz (Germania)

La traducerea acestor titluri au contribuit traducatori cu experienta in traduceri literare pentru copii astfel incat acestea sa reflecte cat mai exact in limba romana mesajul si atmosfera create de autorul fiecarui titlul. Acestia sunt: Ivona Berceanu, Anca Magurean, Andreea-Ileana Pop, Elisabeta Ursu, Daniel Voicea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din carti

Top

Cauta-ti perechea