Carti

#cei 4 Stalpi ai Tarotului #Arcanele Minore #Tarot in Mod Minor #Georges Colleuil #lansare carte #bookfest

Georges Colleuil, isi lanseaza cartea Tarot in Mod Minor, Arcanele Minore, cei 4 Stalpi ai Tarotului la Bookfest

Ce este tarotul? Ce sunt arcanele? Cine le-a inventat si cum au aparut ele in fiecare colt al lumii? Pe 4 iunie, in cadrul Salonului International de Carte Bookfest, Editura NICULESCU iti da intalnire cu Georges Colleuil, autorul cartii “Tarot in Mod Minor, Arcanele Minore, cei 4 Stalpi ai Tarotului”, o carte care nu poate raspunde acestor intrebari, dar care doreste sa ofere o viziune diferita asupra acestora.

 

Se spune ca cele 56 de arcane minore reprezinta un subiect misterios si mai putin explorat. Tarot in Mod Minor, Arcanele Minore, cei 4 Stalpi ai Tarotului vine cu o abordare noua, reinscriindu-le in universul simbolic al Tarotului, unde ele au un loc privilegiat.

”Neglijandu-le pe cele minore, pierdem aproape o treime din psihismul nostru. O treime din energiile noastre fundamentale, o treime din arhetipurile care ne anima, o treime din conditia umana. Tarot in mod minor este, asadar, o ocazie pentru toti iubitorii de tarot de a descoperi lumi care le sunt inca necunoscute. Originalitatea acestei lucrari este si aceea de evidentia faptul ca arcanele majore sunt alcatuite din imagini care ne permit sa ne identificam si sa ne proiectam, in timp ce arcanele minore sunt elementele de baza care au permis elaborarea acestor imagini. Arcanele minore ale Tarotului, stramosii jocurilor de carti, contin deci forte simbolice si energetice neexplorate, extrem de puternice.” a spus George Colleuil.

”Simtim tot mai mult nevoia unor ancore in interiorul nostru, sa percepem esentialul pentru a ne defini realitatea prin propriile simturi. Cei trei ani de pandemie ne-au schimbat complet si au deschis portile spre o continua autocunoastere si evolutie personala. Noi suntem constant preocupati sa venim in intampinarea nevoii de informare a cititorilor, cu carti de cea mai buna calitate, atent analizate din punct de vedere al continutului si care sa poarte semnatura unei autoritati in domeniul abordat. Colaborarea cu Georges Colleuil ne onoreaza si este pentru noi o imensa satisfactie de a putea aduce in fata publicului din Romania un pionier in arhetipurile personale” ne-a impartasit Andrei Niculescu, Director General al Editurii NICULESCU” – Andrei Niculescu, Editura Niculescu.

Cercetator, scriitor, filozof, pasionat de tot ceea ce tine de stiintele sufletului, Georges Colleuil ne invita sa redescoperim un limbaj uitat si noi instrumente terapeutice.

De aproape 30 de ani, Georges Colleuil transmite pasiunea sa pentru lumea simbolurilor, pe care o studiaza in special prin intermediul arhetipurilor din Tarot, mitologie, filozofie si chiar chimie, cu ajutorul tabelului lui Mendeleev. Cariera sa personala si profesionala l-a condus, de asemenea, la explorarea unor domenii atat de variate precum lingvistica, psihanaliza, poezia, lumea viselor, heraldica etc.

Creator original si inspirat, el preda propriile sale metode prin cursuri si conferinte: Mitograma, Onomasofia, Filoterapia, Incinta si mai ales Referentialul Arhetipurilor Personale, o metoda de autocunoastere care permite arhetipurilor sa prinda viata in experienta fiecarei persoane.

De la crearea sa in anii '80, acest instrument a cunoscut o mare dezvoltare in Franta si in strainatate (Italia, Canada, Columbia, Brazilia, Spania, Elvetia, Romania, Portugalia, Mauritius, Marea Britanie etc.).

De asemenea, la lansare va lua parte si Monica Magureanu, practician si formator in metoda Referentialul Arhetipurilor Personale, fondatoare a ReImagine, o platforma dedicata celor care vor sa se reinventeze, sa redescopere pe sine intr-o calatorie a cuvintelor.

” Lansarea cartii lui Georges in limba romana imi aduce o mare bucurie mai ales ca acest lucru face posibil accesul celor interesati de simboluri si autocunoastere la un univers bogat in potentialitatea de a oferi un cadru pentru lucrul cu sine cu atat mai mult cu cat despre arcanele minore avem foarte putine publicatii in limba romana si, dupa parerea mea, nici una atat de cuprinzatoare.” a spus Monica Magureanu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din carti

Top

Cauta-ti perechea