Carti

#Phil Teer #Anca Ghinea #creativitate aplicata #lectura #carti #libfest

Doua perspective asupra creativitatii aplicate – Anca Ghinea si Phil Teer, in dialog la LibFest

LibFest, targul de carte si experiente culturale aflat la prima editie in mediul virtual, aduce iubitorilor de carte, pe langa 25.000 de titluri cu preturi speciale, si peste 100 de evenimente intre 25 – 28 martie – lansari de carte si dialoguri cu autorii momentului. Pe 28 martie, de la ora 16:00, Anca Ghinea, expert in creativitate, trainer si fondatoarea Kreatoria.ro, intra in dialog cu Phil Teer, scriitor, strateg si co-fondator al legendarei agentii de creatie londoneza St Luke's, despre creativitate si cai concrete de a ne bucura de efectele ei. Discutia va avea loc pe paginile de Facebook Libris, Editura Creator si kreatoria.ro si este moderata de Iuliana Raducan, manager al editurii Creator.

In cartea „Creatori in actiune”, proaspat lansata in luna februarie, Anca Ghinea abordeaza creativitatea si provocarile intampinate de creativi in lipsa ei atat din perspectiva emotionala, cat si din cea a procesului creator. Volumul raspunde la intrebari legate de originea creativitatii si capacitatea noastra de a controla acest proces si propune o serie de idei si de sfaturi aplicate care ajuta la stimularea creativitatii, chiar si mai ales in momentele dificile. Pornind de la premisa ca spiritul creativ e prezent in oricare dintre noi si da acea abordare noua, functionala si utila oricarui proiect, Anca Ghinea explica pe intelesul tuturor cum se poate flexa acest muschi si cum se poate transpune orice vis in realitate: „Cred cu toata forta mea, ca, da, creativitatea se poate exersa: se poate mentine in viata. E ca la dans. Omul creste creativitatea si creativitatea il creste pe om. Mai concret spus: este un duet care face un ceva sa se intample in viata acelei persoane care alege sa isi manifeste talentul creator indiferent de arie. Creativitatea joaca un rol din ce in ce mai important in viata personala si profesionala, fiind astfel pusi in fata necesitatii de a trece aceasta notiune din abstract in concret. Cartea ajuta cititorul ca acest transfer sa se realizeze cu usurinta, cu placere si entuziasm, oferindu-i un impuls pentru a-si pune in practica ideile creative si a le trece prin toate fazele unui proces creator.”

„Ambele carti abordeaza tema creativitatii si a importantei ei in viata cotidiana, daca titlul lui Phil Teer – Noua era a imaginatiei este un manifest ce pledeaza pentru existenta unui venit de baza universal care sa vina in sprijinul oamenilor, care nemaifiind preocupati de grija zilei de maine, si-ar putea folosi resursele pentru a fi creativi, cartea Ancai Ghinea -  Creatori in actiune ne ajuta sa stimulam creativitatea,  sa gasim inspiratia in bezna, sa ne folosim de limbaj pentru a crea magie prin scris.” mentioneaza Iuliana Raducan, manager Editura Creator.

Noua era a imaginatiei a lui Phil Teer, este in schimb un manifest creativ pentru venitul universal de baza. Autorul analizeaza care sunt efectele creative, dar si antreprenoriale ale experimentelor despre venitul de baza, ce ar putea deveni o solutie universal pentru blocajele din procesul de creatie. In carte sunt dezvoltate adevarate povesti despre modul in care poetii romantici au inventat consumerismul, artistii au regenerat orase precum New York, Glasgow si Berlin iar genii precum David Bowie, Bob Dylan, Kurt Vonnegut, Haruki Murakami si multi altii si-au eliberat spiritele creative si si-au schimbat vietile.

Phil Teer in cartea sa: „Cand nu mai trebuie sa ne facem griji cu privire la bani, avem ocazia sa fim creativi pe scara larga. Venitul universal de baza este o idee foarte veche, dar care devine rapid ideea radicala a secolului XXI. Ar putea eradica saracia si evita un viitor distopic mult previzionat de automatizare si somaj ridicat - dar ar putea avea si un efect neasteptat: o explozie a creativitatii in masa. Pur si simplu, venitul de baza are potentialul de a schimba totul.”

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din carti

Top

Cauta-ti perechea