Carti

# 1000 de ani de bucurii si dureri #bookzone #carte

Comanda de la BOOKZONE cartea “1000 de ani de bucurii si dureri”

1000 de ani de bucurii si dureri este una dintre cele mai asteptate si apreciate carti din ultimii ani. Este scrisa de catre Ai Weiwei, considerat unul dintre cei mai indragiti si importanti artisti contemporani. Este un artist chinez, cunoscut pe plan international datorita modului in care lupta pentru libertatea de exprimare si drepturile omului in China. Cartea 1000 de bucurii si dureri, de Ai Weiwei poate fi comandata la un pret excelent de la BOOKZONE, cu transport rapid, in cel mai scurt timp de la confirmarea comenzii. Astfel, nu va trebui sa astepti prea mult timp pentru a te bucura de aceasta carte deosebita.

Inainte de a-ti prezenta cartea, este important sa iti spunem si cateva informatii despre autorul Ai Weiwei. Acesta este considerat la ora actuala unul dintre cei mai importanti artisti contemporani si, asa cum am mentionat deja, este recunoscut si in plan international. S-a nascut pe 28 august 1957 la Beijing, insa din pacate, prima parte a copilariei si-a petrecut-o in exil, intr-o zona cunoscuta drept Mica Siberie. In anul 1976, a iesit din exil si a absolvit cursurile Academiei de film de la Beijing. Ulterior, s-a mutat in New York, insa a revenit in China in anul 1993. Trebuie sa mentionam faptul ca pasiunea pentru arte este mostenita din familie, tatal sau fiind poet, iar fratele vitreg pictor.

Ai Weiwei este cunoscut drept opozant al guvernarii chineze si, totodata considerat emblema libertatii de exprimare in China. Alaturi de alti 302 intelectuali, a semnat Carta 08 in care este criticata pozitia guvernului chinez in ceea ce priveste drepturile omului si democratia. Avand in vedere ca este si arhitect, a ocupat functia de consilier artistic in cadrul firmei care a proiectat constructia Stadionului National din Beijing, pentru Jocurile Olimpice de vara din anul 2008. In prezent, locuieste alaturi de familia sa intr-un oras portughez, in regiunea Alentejo.

Cea mai recenta carte a lui Ai Weiwei este 1000 de ani de bucurii si dureri. Aceasta publicatie a ajuns si in Romania in anul 2022 si are 384 de pagini. Lucrarea este o carte care evoca istoria recenta a Chinei, prin ochii lui Ai Weiwei. Multe persoane il considera pe autor un simbol al curajului si libertatii de exprimare, un artist revolutionar si complet.

Cartea evoca inclusiv perioada din copilarie in care a trait in exil, in Mica Siberie, o zona pustie si neprimitoare. De asemenea, este prezentat parcursul sau artistic complet, precum si misiunea sa de activist in drepturile omului.

Suntem siguri ca te va impresiona aceasta carte si te va face sa vezi cu alti ochi lumea. Din pacate, unii oameni nu se pot bucura de libertatea de exprimare, iar drepturile omului le sunt incalcate, asa cum prezinta si Ai Weiwei in cartea sa, pe care o poti comanda de pe BOOKZONE.

FOTO: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din carti

Cauta-ti perechea