Carti

#carti de dragoste #romane de dragoste #carti

Cartile de dragoste, o sursa de escapism cotidian pentru femei?

Este un lucru bine stiut faptul ca femeile apreciaza romanele de dragoste, in special cele ale caror condei le fac sa se regaseasca. Sa ne aducem aminte de cunoscutele romane scrise de Sandra Brown, care au revolutionat acest gen literar si le-au facut pe femei sa ii cumpere toate titlurile.

 

Vremurile s-au schimbat, insa gusturile femeilor au ramas aceleasi in ceea ce priveste lectura. Astfel, in librariile fizice si online este plin de titluri ale cartilor romantice, unele care exploreaza aceleasi clisee, altele care vin cu o nota de modernism, dar care tin cititoarele la fel de captivate.

O carte de dragoste buna este una care sa te faca sa petreci mult timp citind-o. Abia sa astepti sa afli ce se va intampla in viitor si cum evolueaza protagonistii romanului de dragoste. Sa te ajute sa ramai in poveste, chiar si dupa ce ai finalizat-o si sa zambesti singura.

Si totusi, de ce femeile sunt cititoare pasionate ale acestui gen literar? Iata cateva dintre motive:

Romanele de dragoste arata ca dragostea nu este perfecta

Foarte multe femei tanjesc dupa dragostea din filme, pe care o considera perfecta. In viata reala, insa, partenerii trec si prin situatii mai putin placute, care le pun dragostea la incercare. Trebuie sa intelegi ca dragostea nu inseamna doar ,,lapte si miere” si ca fiecare situatie mai neplacuta prin care treci ajuta la construirea unei relatii sanatoase si puternice. Astfel, romanele de dragoste au acea putere de a prezenta mai bine viata de cuplu, cu bune si cu rele, dincolo de figurile de stil folosite.

Toate romanele de dragoste au finaluri fericite

Desi protagonistii trec prin numeroase situatii, intotdeauna acestea se rezolva, iar finalul ii intruchipeaza fericiti, pana la adanci batraneti. Asta le binedispun pe femei si le reamintesc, daca mai era cazul, ca oricare ar fi incercarile prin care trece orice cuplu totul se rezolva.

Dragostea este aceeasi, indiferent de vremuri

Fiecare roman de dragoste are o actiune ce se desfasoara in diferite vremuri, insa chintesenta este aceeasi. In zilele noastre, romanele de dragoste nu mai sunt doar despre regi si regine, ci ii au ca protagonisti pe vampiri, vrajitori sau oameni de rand.

Din romanele de dragoste femeile află cum trebuie sa arate o relatie sanatoasa

De cele mai multe ori, femeile nu sunt atente la micile detalii si semne ale relatiilor toxice sau abuzive. Astfel, raman in cuplu, desi nu sunt fericite si apreciate, de teama singuritatii. Nu de putine ori femeile au renuntat la relatii dupa ce au citit romane de dragoste, pentru ca si-au dat seama ca nu sunt iubite si apreciate, ba mai mult, sunt izolate de familie si prieteni si neintelese.

O serie extrem de indragita in vremurile actuale este seria cu cartile Seria Bridgerton, scrisa de Julia Quinn, ce cuprinde 4 titluri:

  • Bridgerton. Eu si ducele
  • Bridgerton. Vicontele care ma iubea. Povestea lui Anthony 
  • Bridgerton. Oferta unui gentleman. Povestea lui Benedict   
  • Bridgerton. Îndragostita de domnul Bridgerton. Povestea lui Colin.

Fiecare roman vine cu o poveste captivanta, ai caror protagonisti se afla in cautarea iubirii pe care, de cele mai multe ori, o gasesc in cele mai neasteptate locuri. Seria este disponibila la Librex, la un pret extrem de accesibil. Asadar, daca vrei sa citesti cartile care au stat la baza serialului popular de pe Netflix, acum este momentul!

Sursa foto: https://unsplash.com

 Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din carti

Cauta-ti perechea