Carti

#insemnari zilnice #carol al II-lea #carte

„Carol al II-lea - Intre datorie si pasiune. Insemnari zilnice (1904-1951)”, un pretios izvor istoric privind viata celui mai controversat reprezentant al monarhiei romane

Colectia cuprinde sase volume, atent ingrijite de Marcel-Dumitru Ciuca si Narcis Dorin Ion. Primul volum din serie - Carol al II-lea -  Intre datorie si pasiune. Insemnari zilnice (1904-1939) are 712 pagini, care includ si o coala foto de 8 pagini, si apare in decursul lunii ianuarie.

 

„Penduland intre datorie si pasiune, ultimul suveran al Romaniei Mari ne dezvaluie in amplul sau jurnal resorturile intime ale vietii sale publice si private. Insemnarile de tinerete (1914, 1916, 1918, 1929, 1930) sunt marcate de patimasele sale iubiri si de eroinele sufletului sau – Ella Filitti, Zizi Lambrino si Elena Lupescu –, in timp ce notatiile zilnice de dupa 1937 ne dezvaluie un rege profund implicat in cele mai variate aspecte ale vietii Romaniei interbelice: politica, societate, armata, administratie, cultura. Substanta densa a acestui prim volum este circumscrisa anilor 1937-1939, perioada alerta si de mari transformari in istoria Europei. In acest context, regele Carol al II-lea instaureaza in Romania regimul de autoritate monarhica, in incercarea de schimbare radicala a sistemului politic si administrativ, asa cum a conceput-o alaturi de colaboratorii sai apropiati. In paralel, jurnalul retine toate aspectele vietii unui suveran care, in intimitatea familiei si a prietenilor, isi urmeaza cotidian pasiunile care l-au facut celebru in epoca.” Narcis Dorin Ion.

Primul volum din seria celor sase „Carol al II-lea - Intre datorie si pasiune. Insemnari zilnice (1904-1951)” este disponibil pe site-ul editurii publisol.ro, in librarii si in magazine online  (emag.ro, libris.ro, librex.ro, elefant.ro, librarie.net, cartepedia.ro, carturesti.ro, bookzone.ro etc) si la chioscurile de presa. Pret: 59,90 lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din carti

Cauta-ti perechea