Carti

#serie de carti #horia tecuceanu #autori romani #romane politiste

August vine cu vesti bune pentru cititori! Se lanseaza seria de carti a autorului Horia Tecuceanu

Pe 3 august, la chioscuri si in librarii fizice sau online va fi disponibil primul volum al colectiei – Capitanul Apostolescu ancheteaza.

 

Alaturi de Haralamb Zinca si Rodica Ojog-Brasoveanu, Horia Tecuceanu e un scriitor-legenda al perioadei de dinainte de 1989 si, pana azi, unul dintre cei mai importanti autori romani de carti politiste.

Horia Tecuceanu este creatorul unui personaj puternic, charismatic si deosebit de inteligent – capitanul Apostolescu. Investigatiile acestui faimos anchetator – povestite cu un extraordinar talent si o exemplara stapanire a stilului specific genului policier – ne tin cu sufletul la gura si ne fac sa ne punem mintea la contributie. Si, cum ii sta bine oricarui detectiv pasionat de munca sa, si capitanul Apostolescu debordeaza de umor fin si de ironie plina de subtilitate, nefiind cu nimic mai prejos decat colegii lui celebri in intreaga lume – Hercule Poirot, Comisarul Maigret, Philip Marlowe sau Sherlock Holmes. Pe toti ii leaga pasiunea pentru dezlegarea enigmelor, o cunoastere uluitoare a subtilitatilor fiintei umane si logica imbatabila – caracteristica oamenilor inteligenti care stiu sa faca deductii valide si sa gaseasca rezolvari elegante pentru situatii complexe. Insa, ceea ce e cel mai important, pe toti ii caracterizeaza fidelitatea de nezdruncinat fata de valorile umane cele mai inalte – binele si justitia (echitatea) – in slujba carora isi pun toata energia si talentul.

Ca si in cazul romanelor lui Haralamb Zinca, cele scrise de Horia Tecuceanu sunt si foarte valoroase documente de epoca. Volumele acestor scriitor documenteaza literar diferite aspecte ale perioadei comuniste – uneori spunand adevarul, alteori falsificand lucrurile (cel mai probabil la presiunile cenzurii) – oferindu-ne o imagine destul de cuprinzatoare a unei epoci care, incet, incet, se estompeaza in memoria noastra. Tocmai de aceea, Editura Publisol a ales sa publice aceste carti fara sa elimine nimic din ele si fara sa le adapteze, considerand ca astfel s-ar pierde elementul documentar al textelor.

Despre autor:

Horia Tecuceanu s-a nascut la Iasi, pe 30 mai 1929. Dupa liceu, a lucrat ca lacatus si, intre 1950 si 1951 a urmat cursurile unei scoli militare de aviatie. O perioada a lucrat si ca economist.

A debutat in 1969 cu romanul Capitanul Apostolescu ancheteaza, care a avut un mare succes de public, fiind bine receptat si de critica literara.

A continuat sa scrie romane politiste dezvoltandu-si si rafinandu-si personajul de-a lungul a peste cincisprezece volume.  A murit pe 2 noiembrie 1997, la Bucuresti.

Seria de autor Horia Tecuceanu cuprinde urmatoarele volume:

 

1.    Capitanul Apostolescu ancheteaza (1969)

2.    Capitanul Apostolescu intervine (1971)

3.    Capitanul Apostolescu si dubla enigma (1972)

4.    Greseala capitanului Apostolescu (1973)

5.    Capitanul Apostolescu si identificarea (1974)

6.    Surprizele capitanului Apostolescu (1975)

7.    Obstinatia capitanului Apostolescu (1978)

8.    Capitanul Apostolescu si piromanul (1979) + Actiunea Anda (1979)

9.    Capitanul Apostolescu si filiera (1981) + Colierul (1981)

10.  Capitanul Apostolescu si cifrul D-237 (1983) + Revelionul (1983)

11.    Capitanul Apostolescu si S.A. Fratii & Co. (1986)

12.    Capitanul Apostolescu si inamicul public nr. 1 (1990)

13.    Capitanul Apostolescu si mobilul. Ancheta continua (1991)

14.    Capitanul Apostolescu si spionii (1991)

15.    Afacerea Samoilescu-Cozmici. Cadavrele ciopirtite (1993)

 

De la mijlocul acestei veri, veti putea trai la cote maxime aventura si suspansul in timpul investigatiilor conduse de faimosul Capitan Apostolescu!

Volumele seriei de autor Horia Tecuceanu vor aparea cu frecventa saptamanala, incepand cu 3 august, si se vor vinde la punctele de difuzare a presei, in librarii si in magazinele de carte din toata tara.

Evident, doritorii le vor putea comanda si de pe internet, de pe magazinele online, dar si accesand siteul editurii, publisol.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din carti

Top

Cauta-ti perechea