Carti

#a christmas carol #carte #charles dickens

A Christmas Carol

Cine a fost Charles Dickens?

Charles Dickens este unul dintre cei mai apreciati scriitori ai secolului al XIX-lea si este considerat de multi cel mai important scriitor al Epocii Victoriene. Printre cele mai cunoscute opere ale sale se numara: A Christmas Carol, Oliver Twist, Nicholas Nickleby, Bleak House, A Tale of Two Cities si David Copperfield.

Nascut in 1812, Charles Dickens a fost al doilea nascut dintre cei opt copii ai familiei sale. A crescut in saracie, lucru care se reflecta si in opera sa. Dupa ce tatal sau a fost arestat, el a fost nevoit sa isi ajute familia, asa ca a renuntat la scoala la doar 12 ani si a inceput sa lucreze intr-o fabrica. Situatia familiei sale s-a schimbat dupa ce tatal sau a obtinut o mostenire datorita careia tatal sau si-a recapatat libertatea, iar tanarul Charles Dickens s-a inscris din nou la scoala, la care insa va renunta complet la doar 15 ani. Urmeaza o perioada in care el lucreaza intr-un birou de avocatura, dar curand isi seama ca nu vrea sa urmeze o cariera de avocat, asa ca se angajeaza ca ziarist si mare parte a vietii va scrie articole pentru diverse ziare. Tot intr-un ziar publica, la 21 de ani, prima sa povestire. A devenit cunoscut datorita celui de-al treilea roman al sau, The Pickwick Papers, un roman-foileton, publicat in 1836.

Charles Dickens este un scriitor care a avut sansa de a fi foarte popular si foarte apreciat in timpul vietii sale. Popularitatea sa se datoreaza in special faptului ca operele sale puteau fi intelese atat de publicul foarte educat, cat si de cel mai putin educat. Un aspect important al operelor sale este finetea observatiilor ce tin de firea umana si de societate. In prezent, Charles Dickens este unul dintre cei mai iubiti si mai cititi scriitori clasici.

A Christmas Carol

Nuvela A Christmas Carol a fost publicata pentru prima data in 1943 si este una dintre cele mai citite carti in perioada Craciunului.  Este si cartea despre care se spune ca a reinventat sarbatoarea Craciunului. Noi spunem ca este mai  mult decat o carte pentru luna decembrie - este si cartea perfecta pentru perioada dintre Halloween si Craciun, pentru ca aici vei intalni atat lucruri ce tin de Craciunul din Epoca victoriana, cat si o fantoma si trei spirite (ale Craciunului).

A Christmas Carol spune povestea lui Ebenezer Scrooge, un batran avar care nu are nici familie, nici prieteni. In ajunul Craciunului, el este vizitat de fantoma fostului sau partener de afaceri, Marley, pentru a-i arata greselile din viata sa. Trei spirite ale Craciunului ii prezinta lui Scrooge greselile din trecut, din prezent si din viitor. Dar vor reusi aceste vizite sa il schimbe pe Scrooge?

FOTO: anticexlibris.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din carti

Top

Cauta-ti perechea