Carti

#lectura copii #carti copii #carti #copii

5 idei de lectura pentru copii de 10-12 ani

Copiii care indragesc lectura cauta mereu noi povesti fascinante, cu situatii-limita si personaje invingatoare. La varsta de 10-12 ani, cititorii prefera in special carti de aventura si mister, cu intamplari magice, cu persoane sau animale infricosatoare si eroi, dar si cu replici amuzante si prietenii trainice. Iata 5 recomandari de lectura pe placul acestora.

Carti potrivite pentru copiii de 10-12 ani

Lectura are numeroase beneficii pentru dezvoltarea copiilor, precum imbogatirea vocabularului, imbunatatirea memoriei si abilitatilor sociale. Pentru a-i atrage pe micii cititori si a le mentine pasiunea, trebuie sa alegi carti de beletristica 10-12 ani atractive, cu subiecte de interes pentru acestia.

1. Cand ma vei intalni, de Rebecca Stead

Copiii pot face descoperirile specifice varstei impreuna cu Miranda, o fetita de 12 ani: „lucruri pe care le tii doar pentru tine, lucruri care se leaga etc.” Mai mult, situatia se complica dupa ce personajul incepe sa primeasca biletele care sfideaza firescul si legile timpului. Va reusi oare sa recompuna puzzle-ul calatoriei in trecut si viitor?

2. Biletul de loterie, de Michael Byrne

Bully, un baietel de 12 ani, gaseste un ultim cadou de la mama lui care a murit: un bilet la loterie castigator. Pustiul are exact 5 zile, 5 ore si 19 minute sa revendice premiul si sa isi salveze viata. Acesta incepe sa vaneze o avere improbabila alaturi de catelusa lui, Jack, singura care il insoteste peste tot de cand este nevoit sa traiasca pe strada.

3. Scoala pentru Bine si Rau, de Soman Chainani

Fanii lui Harry Potter si a cartilor despre magie vor fi fascinati de aceasta serie: pachet Scoala pentru Bine si Rau (4 volume) de Soman Chainani. Fetele si baietii care s-au pierdut sau care sunt rapiti ajung in acest loc fantastic, pentru a fi antrenati sa devina fie eroi, fie ticalosi in povesti. Protagonistele, Sophie si Agatha, sunt 2 personaje complet diferite, ale caror destine se amesteca si care descopera ca viata nu este chiar un basm. 

4. O serie de evenimente nefericite, de Lemony Snicket

Inainte de a incepe sa citeasca aceasta serie cu 6 volume, copiii sunt atentionati de autor: inca au timp sa aleaga alta poveste, pentru a fi scutit de jalea, disperarea, necazul, groaza, lacrimile si lucrurile inspaimantatoare prin care au trecut orfanii Baudelaire. Doar cititorii curajosi vor ajunge la finalul acestei comedii negre.

5. Baiatul care a inotat cu piranha, de David Almond

Stanley Potts este un pusti care nu mai merge la scoala din cauza ca trebuie sa lucreze, iar casa lui este impanzita de peste si de masinarii de conservat. De ziua lui, insa, decide sa plece de acasa si ajunge la un balci ambulant. Invata sa inoate cu piranha, pentru ca viata are rost doar daca exista pericole cu care sa dea piept si pe care sa le depaseasca.

Lectura deschide in fata copiilor nenumarate lumi fascinante si povestii uimitoare, din care sa invete lectii pretioase despre curaj, infruntarea fricilor si pericolelor, lupta pentru bine si pentru supravietuire, importanta familiei si prietenilor.

FOTO: shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din carti

Top

Cauta-ti perechea