Carti

#carti recomandate #cartile lunii martie # carti martie #recomandare carti #citit #lectura #martie #carti

5 carti de citit in luna martie

A venit primavara! Natura revine usor, dar sigur, la viata si zilele din ce in ce mai frumoase ne imbie sa petrecem mai mult timp in aer liber. Si ce poate fi mai placut decat sa stai pe sezlog, in curte, sau pe o banca in parc, si sa citesti o carte?

Ti-am pregatit o selectie de cinci romane, numai bune pentru a fi citite in luna martie.

1. Biblioteca de la miezul noptii - Matt Haig

O singura biblioteca. O infinitate de vieti. Care e cea mai buna?

Undeva, la marginea universului, exista o biblioteca infinita de carti, iar fiecare poveste din ele provine dintr-o alta realitate. Una spune povestea vietii tale asa cum e, alta spune povestea vietii tale asa cum ar fi fost daca ai fi luat alta decizie intr-un anumit moment. Toti ne intrebam mereu cum ar fi putut sa fie vietile noastre. Dar daca am gasi raspunsul intr-o biblioteca?

Atunci cand Nora ajunge in aceasta biblioteca, are sansa sa indrepte lucrurile – o viata plina de durere si de regrete. Are ocazia sa faca totul altfel si sa-si dea seama cum ar putea avea viata perfecta. Dar lucrurile nu sunt tocmai cum si le imagineaza ea… Curand, alegerile pe care le face o pun intr-un pericol iminent.

Inainte sa expire timpul, trebuie sa raspunda la o singura intrebare: care e cea mai buna cale de a-ti trai viata?

"Matt Haig e unul dintre cei mai imaginativi scriitori ai epocii noastre. In acest roman, povestea emotionanta e plina de invataminte despre cat de important este sa apreciem viata pe care o avem."-The Independent

2. Gaseste puterea sa mergi mai departe - Agnes Martin-Lugand

De la autoarea fenomenului international Oamenii fericiti citesc si beau cafea Nu incetam sa-mi pun aceasta intrebare de cand plecasem de la spital. Oare viata ne-a fost data peste cap in mod iremediabil? Nu va mai fi niciodata ca inainte? Ce ciudata, aceasta separare intre inainte si dupa! Viata dinainte de accident si viata de dupa accident - clar diferite una de alta.

Desi totul se intamplase recent si ne lipsea perspectiva oferita de trecerea timpului, simteam deja ca pierduseram ceva. Ceva esential. Nu reuseam sa spun exact ce anume. Eram intr-o ceata totala. Nu vedeam nimic in viitor. Nicio speranta. Nimic. Doar vid. O umbra plana de-acum asupra vietii noastre, in casa noastra. Si imi era teama. Insa trebuia sa controlez aceasta teama, s-o inabus, s-o indepartez, nu-mi permiteam sa ma las inghitita de ea...

"Talentul lui Lugand este incontestabil, romanele ei vadind o profunda cunoastere a subtilitatilor sufletului omenesc."- Le Figaro

Dupa ce a profesat ca psiholog timp de sase ani, Agnes Martin-Lugand s-a dedicat scrisului, publicandu-si primul roman, Oamenii fericiti citesc si beau cafea, in regim propriu, pe platforma Kindle Amazon, in decembrie 2012. Remarcata rapid de bloggerii atenti la mediul literar virtual, a trezit interesul Editurii Michel Lafon, care i-a propus debutul in lumea editoriala traditionala.

Astfel, romanul sau a cunoscut un succes urias nu doar in Franta, ci in intreaga lume, drepturile de ecranizare fiind achizitionate de o casa de productie de la Hollywood. Agnes Martin-Lugand se numara printre primii zece cei mai de succes autori francezi: cartile ei s-au vandut in peste 3 milioane de exemplare in intreaga lume si au fost traduse in 35 de limbi.

3. Eu, acuzatul - Imran Mahmood

"Inculpatul din Eu, acuzatul spune in mod clar o poveste care este greu de crezut, dar asta inseamna ca este vinovat de crima?"-The Guardian

Un inculpat anonim este acuzat de crima. Dovezile sunt coplesitoare. Chiar inainte de discursurile finale, tanarul isi concediaza avocatul si decide sa-si tina propriul discurs de aparare. El ne spune ca avocatul sau l-a sfatuit sa nu declare anumite lucruri. Uneori, adevarul poate fi prea greu de explicat sau de crezut. Dar la proces, acest om spune o poveste extraordinara. Este vorba despre femeia pe care o iubeste, care a intrat in probleme teribile.

E vorba despre cum a riscat totul ca s-o salveze. Sunt opt probe impotriva lui. In timp ce ne vorbeste despre fiecare pe rand, viata lui este in mainile noastre. Noi, cititorul - membru al juriului -, trebuie sa avem mintea deschisa pana auzim sfarsitul povestii sale.

Apararea lui ridica multe intrebari... dar la sfarsitul discursurilor doar una conteaza: este vinovat?

4. Strainul - Stephen King

O crima oribila. O investigatie incalcita.

Cadavrul unui baietel de 11 ani e gasit intr-un parc. Martorii oculari si probele il indica, fara urma de indoiala, drept autorul crimei pe unul dintre cei mai indragiti cetateni ai orasului Flint. Terry Maitland este antrenor de baseball, profesor de engleza, sot si tata a doua fete. Detectivul Ralph Anderson il aresteaza imediat, iar cazul pare rezolvat.

Insa apar detalii noi, care cresc suspansul si tensiunea in intreaga comunitate. Terry Maitland pare un tip dragut, dar daca asta e numai o masca? Raspunsurile vor soca cititorii, oricat de obisnuiti ar fi deja cu povestile tulburatoare imaginate de maestrul Stephen King.

"Sunt multe umbre de supranatural in romanul lui King, dar cele mai tulburatoare, cele care te vor impiedica sa lasi cartea din mana sunt dovezile ca natura umana este monstruoasa." - USA Today.

Romanul Strainul a devenit rapid New York Times Bestseller este in curs de ecranizare pe HBO, cu actorul Ben Mendelsohn.  

5. Dintotdeauna TU - Colleen Hoover

Morgan Grant si fiica ei de saisprezece ani, Clara, au un lucru in comun: nu doresc sa isi semene. Morgan a ramas insarcinata la saptesprezece ani. De atunci, nu a trait pentru sine si nu a avut sansa de a afla cine este cu adevarat, dincolo de rolurile de mama si sotie. Prin urmare, e hotarata sa o impiedice pe Clara sa faca aceeasi greseala.

Pe de alta parte, Clara nu vrea sa calce pe urmele mamei sale, care, in opinia ei, e cel mai previzibil om din lume. Chris, sotul lui Morgan, pare sa fie elementul de echilibru intre cele doua. Tocmai de aceea, armonia din familia Grant dispare cand acesta e implicat intr-un tragic accident de masina, alaturi de Jenny, sora lui Morgan. Incercand sa supravietuiasca emotional in mijlocul dezastrului, Morgan isi gaseste alinarea langa o persoana cu totul neasteptata, in timp ce Clara cauta sprijin in baiatul cu care i s-a interzis sa aiba o relatie.

Fiecare zi scoate la iveala noi secrete dureroase, motive de resentimente si neintelegeri care adancesc prapastia dintre mama si fiica. Trebuie sa gaseasca repede ceva sau pe cineva care sa le reuneasca, inainte sa fie prea tarziu.

Un roman excelent, in care tradarile, secretele si relatiile schimbatoare din sanul unei familii va vor acapara. [...] Aici, proza lui Hoover e la cel mai inalt nivel." - Publishers Weekly.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din carti

Cauta-ti perechea