Carti

# citire carti de gragoste #carti de dragoste #romane de dragoste

10 motive pentru care merita sa citesti carti de dragoste

Romanele de dragoste… atat de frumoase si totodata atat de blamate. Multe persoane considera ca romanele de dragoste reprezinta o pierdere de timp, deoarece prezinta iubiri ideale si mult prea multe scene romantice. In realitate insa, exista mii de romane de dragoste foarte atractive, cu actiune si personaje complexe, care te vor incanta din primele pagini. In continuare, iti vom prezenta 10 motive pentru care merita sa citesti carti de dragoste!

 

1. Vei afla ca iubirea nu este ca in filme: foarte multe persoane cred ca iubirea dintre doua persoane trebuie sa fie perfecta, ca in filme. In viata reala insa, oamenii care se iubesc trec prin si prin momente mai putin placute, dar care sunt normale: nu totul este doar ,,lapte si miere”. Cartile au puterea de a prezenta mai bine viata si iubirea asa cum sunt ele, dincolo de figuri de stil.

2. Au finaluri fericite: indiferent de ce se intampla pe parcursul actiunii, finalul este intotdeauna vesel. Iar acest lucru te va binedispune si iti va reaminti ca oricat de grele sunt unele perioade din viata fiecarei persoane, la un moment dat, totul se va indrepta.

3. Poti modela personajele asa cum vrei: avantajul de a citi orice fel de carte este ca iti poti imagina cum arata personajele, le poti da o nota personala si poti empatiza cu ele, spre deosebire de filme, unde trebuie sa le accepti asa cum sunt.

4. Descoperi ca dragostea este aceeasi, indiferent de perioada: romanele de dragoste sunt diferite si prezinta povesti de iubire care transced granitele timpului. Poti citi despre iubirea dintre regi si regine sau despre o poveste de dragoste intre persoane care traiesc in prezent.

5. Poti afla cum trebuie sa fie o relatie de dragoste sanatoasa: de cele mai multe ori, oamenii nu recunosc semnele unei relatii ,,toxice”, deoarece sunt prea prinsi in jocul numit iubire. Au fost foarte multe cazuri in care persoane care au citit anumite carti despre relatii abuzive, si-au dat seama de similitudinile cu relatiile lor si chiar au aflat cum pot incheia cosmarul fara sa le fie teama.

6. Reprezinta mica ta escapada din realitate: seara, inainte de culcare, cateva pagini dintr-un roman de dragoste te pot face sa uiti de stresul acumulat de-a lungul zilei.

7. Exista cate o carte perfecta pentru fiecare: cartile de dragoste nu sunt doar despre iubire si atat. Foarte multe au actiuni complexe, elemente politiste, de thriller si asa mai departe. Poti alege sa citesti carti considerate ,,siropoase” sau carti care iti demonstreaza ca adevarata iubire poate trece peste orice.

8. Sunt usor de citit: cele mai multe nu prezinta termeni tehnici sau procese despre care trebuie sa te informezi pentru a intelege mai bine actiunea. De aceea, daca vrei sa citesti cat mai multe, aceste carti sunt ideale.

9. Iti dai seama ce inseamna de fapt romantismul: spre deosebire de filme, in carti vei afla ca nu este nevoie de zeci de buchete de trandafiri rosii si cele mai scumpe inele cu diamant pentru ca persoana iubita sa fie fericita. Iubirea nu este despre lucruri materiale, ci despre a fi prezent cand este nevoie.

10. Descoperi ca iubirea nu tine cont de statutul social si de diferente culturale: in majoritatea romanelor de dragoste, protagonistii fac parte din ,,lumi diferite”, exact cum se intampla si in viata reala. Diferente de opinie pot fi si intre persoane din aceeasi tara, dar acest lucru nu va impiedica niciodata iubirea adevarata.

Speram ca argumentele pe care ti le-am prezentat sa te convinga sa citesti mai des romane de dragoste!

Sursa foto: https://www.librex.ro/Carti-de-dragoste/totul-se-termina-cu-noi.html

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din carti

Cauta-ti perechea