Cariera

#comunicare #scrisoare de intentie #proiect #recomandari #originalitate

Expertul Acasa.ro, psihologul Ionelia Chirvase: Intentie. Scrisoarea de intentie in forma maxima

Intentia acestui articol este de a aduce la lumina importanta si puterea intentiei si de a formula sugestii referitoare la redactarea scrisorii de intentie. Conform NODEX, intentia este “o pornire interioara constienta, insotita de un efort volitiv de a infaptui ceva; este un gand“. Intentia este primul pas in transformarea energiei gandului intr-o forma concreta, reala. Intentia este o structura energetica deoarece gandurile sunt energie.

In prima faza este important sa clarifici ce vrei cu adevarat sa manifesti in realitate. Iti propun un exercitiu:

Identifica un proiect, un vis, un scop.

Acum raspunde-ti la urmatoarele intrebari:

 • Ce iti doresti in adancul inimii sa se intample de fapt?
 • Care este beneficiul in materializarea proiectului/visului/scopului?
 • Cat de important/a este proiectul/visul/scopul pentru tine?

Setarea si clarificarea intentiei alaturi de angajamentul serios plus alinierea cu propriile convingeri si valori creeaza o baza importanta si sanatoasa pentru proiectele/visele/scopurile pe care vrei sa le intreprinzi.

Dincolo de latura formala, scrisoarea de intentie este de mare ajutor in procesul de aflare si ocupare a unui job. Practic, este semnalul dat ca stim ce vrem si suntem pregatiti sa materializam ceea ce ne-am propus.

Cea mai frumoasa si eficienta scrisoare de intentie care mi-a ramas mult timp in memorie era scrisa de un profesionist in marketing. Un om care a invatat ce inseamna comunicarea specifica si de impact si a aplicat-o si in cazul lui.

Autentica, sincera, detaliata, explicita, asa as caracteriza-o.

Recomandarile mele pentru ca tu sa realizezi o scrisoare frumoasa si eficienta sunt:

 • Scrisoarea de intentie sa aduca informatii suplimentare fata de CV, informatii care sa contribuie favorabil la imaginea ta de profesionist. In plus, sa construiasca motivatia intervievatorului de a te cunoaste in persoana.
 • Foloseste propriile tale cuvintele care sa te descrie cat mai bine si insista pe punctele tale forte, pe competentele care te diferentiaza de ceilalti candidati din domeniul tau.
 • Scrie in medie 3 paragrafe, maximum 5.
 • Asa cum ii spune si titlul documentului, sa exprimi intentia pe care o ai tu fata de compania catre care trimiti CV-ul si scrisoarea.
 • Fii original. Sunt convinsa ca tu stii cel mai bine sa te pui intr-o lumina favorabila si autentica. Modelele de scrisori lipsite personalitate si sinceritate mai mult pagubesc decat sa ajute.
 • Sa formulezi pozitiv.

Pregateste-te sa depasesti zona de confort.

Succes!

Date de contact:

Ionelia Chirvase

Psiholog, trainer, coach

www.dezvoltareacarierei.ro

Telefon: 0722816148

 

 

 

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

 •  
 •  
 •   comentarii
Ionelia Chirvase

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea