INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Cariera

#cariera #facultate #riscuri #mentor #interactiune #joburi tineri

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Sfaturi pentru tinerii care isi incep activitatea profesionala

Tinerii aflati la inceputul activitatii profesionale au nevoie de sfaturi utile de la specialistii in domeniu, care sa-i ajute sa urmeze o cariera de succes. Iata mai jos cateva astfel de indrumari.


Considera cariera ta ca o serie de experiente

Nu e nevoie sa ramai foarte mult timp angajat intr-un singur loc si nici sa iti restrangi traiectoria in functie de facultatea pe care ai urmat-o. Este de dorit sa acumulezi cat mai multa experienta, chiar daca sunt cinci sau zece angajatori, unul sau mai multe departamente intr-o companie sau una sau mai multe tari. Important este sa inveti pe tot parcursul vietii daca vrei sa ai un impact si sa te simti implinit. Experientele pe care le ai iti extind punctele de vedere si te fac mai interesant.

Schimba job-ul care nu te pasioneaza

Multi sunt fortati sa-si gaseasca un job, indiferent ce, doar pentru bani. Studiile arata ca oamenii nu rezista foarte mult pe un post care nu le place sau intr-un domeniu care nu le place. Mai mult decat atat, nicio companie nu o sa pastreze un angajat care vine la serviciu pentru bani, deoarece intotdeauna este cineva care nu vrea doar bani, ci este si pasionat de job-ul respectiv. Un angajat pasionat este entuziast, lucreaza peste program si pana la finalul zilei face mai multe sarcini. Viata e prea scurta pentru o cariera pe care o detesti.

Incearca sa realizezi un impact cat mai repede

Cu cat iti faci mai repede simtita prezenta intr-o companie, cu atat vei capata mai multa atentie si sustinere. Nu astepta ani in sir sa intri intr-un proiect important. Incepe cu ziua de azi, invata cat mai multe si intra mai repede in proiecte mari. Asa iti vei demonstra calitatile. Totodata, poti avea un succes considerabil si vei deveni valoros in cadrul companiei, ceea ce inseamna ca vei obtine un salariu mai mare.


Asuma-ti riscuri de la inceput si cat mai des in cariera

Una dintre lectiile importante pe care le-am invatat in aceasta perioada economica este ca, daca nu-ti asumi riscuri,  e periculos. Sunt prea multe lucruri in afara controlului nostru si, daca vei continua sa faci mereu aceleasi lucruri, nu poti sa progresezi. Când iti asumi un risc, te pui intr-o ipostaza din care inveti ceva, indiferent ca ai sau nu succes. Totodata, demonstrezi sefilor ca faci ca lucrurile sa se intample. Pe masura ce ne transformam intr-o societate din ce in ce mai antreprenoriala, cei care-si vor asuma riscuri, atat in interiorul companiei, cat si in afara ei, vor avea mai mult succes.

Interactioneaza mai mult timp cu oamenii decat cu laptop-ul tau

Tinerii isi petrec foarte mult timp conectati pe site-urile de socializare, dar nu inteleg ca adevaratele relatii ti le faci fata in fata. De cate ori te afli in fata ecranului telefonului sau tabletei, risti sa pierzi o oportunitate. Oricum, oamenii te angajeaza pe tine, nu tehnologia de care dispui.

Munceste mai mult acum pentru a te pozitiona maine

Poti avea maine tot ce-ti doresti astazi, trebuie doar sa muncesti mai mult. Cu cat faci mai multe la inceput de cariera, cu atat vei fi rasplatit mai tarziu.

Realizeaza-ti propriul site si contureaza-ti profilul

Ai nevoie de un singur loc in care poti sa-ti pui toate realizarile. Un domeniu cu numeletau.ro. Astfel ii poti informa pe ceilalti cu ce faci tu, pornind de la manageri care te pot angaja si pana la oameni care fac proiecte independente. Pe masura ce cresti si-ti dezvolti cariera, site-ul poate sta la dispozitia publicului permanent.

Calatoreste cat de mult poti si invata despre alte culturi. Invata-le limba

Traim intr-o piata globala, si companiile se extind si aduna cele mai bune talente, indiferent de locul pe care-l aleg. Cu cat vei calatori mai mult, cu atat vei fi mai capabil sa fii apt pentru piete diferite. De asemenea, sa stii mai multe limbi inseamna sa fii deja cu un pas inainte, pentru ca e dificil pentru companii sa gaseasca oameni fluenti in diferite limbi.

Gaseste-ti un mentor care traieste viata pe care ti-o doresti si tu

Cei mai multi tineri nu sunt foarte selectivi cand vine vorba de mentori si nu sunt interesati sa aiba vreunul. Este bine sa-ti alegi un mentor potrivit, care iti poate acorda din timpul lui. Mentorul ar trebui sa fie cineva din domeniul tau, care traieste acum la fel cum iti doresti si tu.

Cristina-Andreea Dumitras

Telefon: 0730.643.789
E-mail: office@clarismart.ro
Web: clarismart.ro
Facebook: Clarismart - Recrutare si selectie personal



 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Andreea Cristina Dumitras