Cariera

#protectia muncii #zgomot #boli cardiace

Zgomotul de la serviciu iti poate provoca probleme cardiace

Munca intr-un mediu cu zgomote puternice si repetate dubleaza riscul aparitiei bolilor cardiace, arata un studiu.

Cercetatorii canadieni din cadrul Universitatii British Columbia din Vancouver , spun ca zgomotele puternice, repetate, dauneaza inimii pe termen mediu si lung.

Studiul a fost realizat pe un grup de 6.307 persoane cu varsta de peste 20 de ani, potrivit Businessweek .

Angajatii care lucreaza intr-un mediu zgomotos au sanse de pana la trei ori mai mari de a avea probleme cardiace , fata de cei care nu sunt expusi zgomotelor puternice.

Studiul defineste zgomotele puternice si persistente orice sunete nedorite, cum ar fi cele din procesul de productie, excluzand muzica la volum ridicat sau vorbitul tare.

Cei mai afectati de zgomotele puternice sunt angajatii cu varsta sub 50 de ani, care sunt in pericol mult mai mare de a suferi de anghina pectorala, boli coronariene sau de a avea un atac de cord , fata de colegii lor scutiti de zgomote.

Zgomotele la locul de munca nu cresc nivelul colesterolului, insa tensiunea arteriala a celor care lucreaza in medii zgomotoase este peste nivelul normal, arata studiul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea